1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Finanţe şi bănci

Ministrul Apărării: Pensiile militare nu vor scădea. Vârsta de pensionare nu se modifică

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a dat asigurări vineri că pensiile militare nu vor scădea şi nici vârsta de pensionare nu se va modifica.

04 aug, 2017 | Agerpres

'Vreau să fac nişte lămuriri. În primul rând, nu vor scădea pensiile. În al doilea rând, vârsta de pensionare nu se modifică. De asemenea, vreau să precizez că ordonanţa care va fi prezentată astăzi în şedinţa de Guvern este realizată de Ministerul Muncii, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne. (...) Recunoaştem sacrificiul şi profesionalismul militarilor, dar trebuie să asigurăm stabilitatea şi predictibilitatea bugetară', a afirmat Adrian Ţuţuianu, într-o conferinţă de presă.

În context, ministrul Apărării a susţinut că există pensii mai mari decât salariile şi că bugetul nu va mai face faţă unor astfel de cheltuieli.

Sistemul organizaţional militar nu va fi afectat în urma potenţialelor ieşiri la pensie

'Vreau să vă asigur că împreună cu Statul Major General am luat toate măsurile ca sistemul organizaţional militar să nu fie afectat în urma potenţialelor ieşiri la pensie. Suntem pregătiţi să demarăm procedurile de numiri pentru funcţiile de conducere, pentru cele devenite vacante, astfel încât actul de comandă să nu fie afectat. Armata României rămâne un partener de încredere şi un aliat responsabil în structurile Alianţei Nord-Atlantice', a declarat Ţuţuianu, în contextul ceremoniei militare în care generalul-maior Marius Harabagiu a predat comanda Statului Major al Forţelor Terestre generalului de brigadă Ovidiu Uifăleanu.

Totodată, ministrul Apărării a dat asigurări că anul 2017 va unul al construcţiei din punct de vedere militar.

'România a dovedit că este nu doar un beneficiar, ci şi un furnizor de securitate în calitatea sa de aliat credibil. Configurarea bugetelor Apărării şi înscrierea pe o tendinţă ascendentă este esenţială. Credibilitatea NATO va depinde în final de alocarea de către statele membre a resurselor necesare pentru asigurarea capabilităţilor militare de care avem nevoie într-un context de securitate atât de complex cum este cel de astăzi. România este ferm angajată în această direcţie', a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Ministrul Apărării i-a mulţumit pentru întreaga activitate generalului-maior Marius Harabagiu şi i-a urat succes noului şef al Statului Major al Forţelor Terestre, generalul de brigadă Ovidiu Uifăleanu.

Uifăleanu a fost numit, în 2006, comandant al Batalionului 812 Infanterie 'Şoimii Carpaţilor' cu care a participat la misiunea ISAF din Afganistan în 2007. În anul 2014, a fost înaintat în gradul de general de brigadă. În septembrie 2015, generalul de brigadă Ovidiu Uifăleanu a fost numit la comanda Comandamentului Multinaţional de Diviziei Sud-Est.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO