1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Ministrul de interne Paolo Gentiloni a fost mandatat să formeze noul Guvern al Italiei

Ministrul de externe în exerciţiu, Paolo Gentiloni, a fost mandatat, la 11 decembrie 2016, cu formarea noului guvern italian, după demisia premierului Matteo Renzi, potrivit Agerpres.

11 dec, 2016 | ECONOMICA.net

Ministrul de externe în exerciţiu, Paolo Gentiloni, a fost mandatat duminică cu formarea noului guvern italian, după demisia premierului Matteo Renzi în urma eşecului referendumului constituţional de pe 4 decembrie, a comunicat preşedinţia italiană, transmit AFP, DPA şi Reuters. 

Paolo Gentiloni, în vârstă de 62 de ani, un apropiat al lui Renzi, urmează să-şi formeze echipa guvernamentală, după care se va prezenta în parlament pentru votul de încredere, ce ar putea avea loc miercuri, conform unor surse politice. 

'Sunt conştient de urgenţa a da Italiei un guvern pe deplin funcţional care să le ofere linişte cetăţenilor noştri şi să abordeze cu maxim efort şi determinare provocările internaţionale, economice şi sociale', a declarat Gentiloni, după întrevederea cu preşedintele republicii, Sergio Mattarella. 'Vom lucra în cadrul guvernului şi al majorităţii actuale', a indicat el, lăsând să se înţeleagă, aşa cum anticipau comentatorii politicieni italieni, că va confirma mai mulţi miniştri pe post. 

Se aşteaptă ca Paolo Gentiloni, membru marcant al Partidului Democratic al lui Renzi, să revină la palatul prezidenţial duminică seara ori luni dimineaţa pentru a-i prezenta şefului statului lista cabinetului. 

Premierul desemnat a menţionat printre urgenţe combatarea efectelor recentelor seisme din centrul Italiei şi adoptarea unei noi legi electorale. 

Totodată, Gentiloni a adus un omagiu gestului lui Matteo Renzi de a-şi respecta promisiunea de a demisiona după eşecul referendumului constituţional. 'Merită respectul tuturor', a declarat premierul desemnat, potrivit DPA

Paolo Gentiloni s-a născut la 22 noiembrie 1954, la Roma. Este un politician italian, membru al Partidului Democrat şi fost ministru italian al Comunicaţiilor, potrivit site-ului http://www.esteri.it.

De profesie jurnalist, Paolo Gentiloni are o diplomă în ştiinţe politice.

A devenit purtătorul de cuvânt al primarului Romei în 1993. În anul 2001, a fost ales membru al Parlamentului.

Între 2006 şi 2008, a fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul prim-ministrului Romano Prodi.

Unul dintre cei 45 de membri ai comitetului fondator al Partidului Democrat în 2007, a fost reales, în 2008 şi în 2013, membru al Camerei Deputaţilor şi a fost membru al Comisiei pentru afaceri externe.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO