1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

News

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu: Legea energiei va fi modificată de Guvern în perioada următoare

Legea 123 a energiei electrice şi a gazelor naturale, actualizată ultima dată în septembrie 2012, va fi modificată, un proiect în acest sens urmând să fie promovat în Guvern în perioada următoare, iar una dintre principalele noutăţi priveşte definirea consumatorului vulnerabil, care trebuie protejat, a declarat luni, pentru News.ro, ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

06 iun, 2016 | News.ro

"Am lansat în dezbatere publică şi urmează să promovăm, în perioada următoare în Guvern, un proiect de modificare a Legii 123, care are trei mari paliere: partea de definire a consumatorului protejat, reglementarea drepturilor şi obligaţilor concesionarului, precum şi un alt mare palier de măsuri care ar trebui adoptate în cazul unor situaţii de urgenţă", a spus Grigorescu, care va oferi mai multe detalii marţi, 7 iunie, la conferinţa "In the News. Energy", organizată de către agenţia de presă News.ro.

Ministrul consideră că România trebuie să aibă o piaţă en-gros a gazelor naturale mult mai transparentă, iar resursele proprii ale ţării constituie un avantaj ce trebuie folosit în scopul creării unei pieţe competitive.

"Ar fi păcat ca România să nu poată să îşi folosească avantajul acesta, al existenţei resurselor proprii, pentru a construi o piaţă competitivă. Până la urmă, o piaţă transparentă, predictibilă ar trebui să se coreleze şi cu tot ce se întâmplă la nivel european. Ce facem cu producătorii noştri, cum le susţinem competitivitatea - în zona asta nu ar strica mai mult efort de a explica ce este necesar şi ce avem de făcut", a mai spus Grigorescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO