1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

Ministrul justiţiei se întâlneşte cu ambasadorul american Hans Klemm

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, se întâlneşte marţi dimineaţă cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, aceasta urmând să fie cea de-a treia întrevedere dintre cei doi.

05 sep, 2017 | Agerpres

Referindu-se la îngrijorările exprimate de diplomatul american cu privire la proiectul de modificare a legilor justiţiei, ministrul Toader a anunţat luni seară că se va întâlni cu ambasadorul Klemm marţi dimineaţă.

'Poate că este îngrijorat de faptul că (...) nu am propus sistemul cel mai democratic, din Statele Unite, prin care procurorul general este numit de către Senat. Şi atunci, dacă este să spulberăm îngrijorarea, mă gândesc să propun şi eu ca procurorul general din România să fie propus de către Senat, să avem o echivalenţă a procedurilor şi să tindem şi noi spre acelaşi standard de democraţie', a declarat Toader la Antena 3, anunţând că urmează să se întâlnească marţi dimineaţă cu ambasadorul Hans Klemm, aceasta urmând să fie a treia întrevedere dintre cei doi.

Într-un comunicat dat publicităţii pe 29 august, Ambasada SUA şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la propunerile de revizuire a sistemului judiciar. 'Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale', se arăta în comunicat.

Ministrul Tudorel Toader a anunţat pe 23 august modificările care vor aduse legislaţiei sistemului judiciar. Una dintre acestea prevede ca numirile în funcţiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secţia de procurori a CSM, la propunerea ministrului justiţiei, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat preşedintele României. O altă modificare propusă la pachetul de legi ale justiţiei prevede ca Inspecţia Judiciară să treacă la Ministerul Justiţiei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, într-o întrevedere care a avut loc în 28 iulie, Tudorel Toader a discutat cu Hans Klemm în principal despre cooperarea bilaterală pe teme de justiţie, importanţa clarităţii şi accesibilităţii legislaţiei, consultarea cu factorii judiciari, despre educaţia juridică şi prevenţia, precum şi despre consolidarea statului de drept şi a eforturilor de luptă împotriva corupţiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO