1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

News

Ministrul Transporturilor: 98% din contestaţiile depuse la licitaţii nu au niciun temei. Nu mai acceptăm să ţinem devoltarea în loc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, le transmite ”un mesaj clar” firmelor care participă la licitaţiile pentru lucrări de infrastructură, declarând că nu va mai acepta contestaţii care blochează lucrările. Ministrul a spus că, potrivit unui studiu, 98 la sută din contestaţii nu au niciun temei şi nicio finalitate, iar legislaţia va fi modificată pentru a se evita aceste situaţii.

28 iul, 2017 | News.ro

Ministrul Răzvan Cuc a declarat, vineri, la Arad, unde a făcut o vizită pe şantierul unui pasaj nefinalizat de pe centura oaşului, că nu mai acceptă contestaţii la licitaţii, pentru că acestea blochează perioade prea mari lucrările de investiţii.

"Nu mai accept şi nu mai doresc contestaţii pentru obiectivele de investiţii, care ţin în loc dezvoltarea (...) Este un mesaj clar pe care îl transmit către toate firmele: avem obiective scoase la licitaţie în momentul de faţă de peste 13 miliarde de lei, deci va fi de lucru în România, nu este nevoie să mai faceţi contestaţii doar de dragul de a le face. Dacă voi constata în perioada următoare că se vor face contestaţii în acest sens doar, repet, pentru a bloca obiectivele de investiţii, voi lua fiecare obiectiv în parte şi le vom prezenta în faţa presei. Avem un studiu în faţă care ne arată că peste 98 % din contestaţiile depuse nu au niciun temei şi nicio finalitate", a spus Răzvan Cuc.

Întrebat care sunt pârghiile legale prin care poate bloca depunerea de contestaţii, ministrul a spus că se lucrează la modificarea legislaţiei.

"Până când vom finaliza modificările la legislaţia actuală, avem pârghiile pe care ni le oferiţi şi dumneavoastră, presa, ca să facem cunoscut oamenilor exact cine blochează obiectivele. Repet, aceste contestaţii nu au un fundament concret", a declarat ministrul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO