Misiune imposibilă pentru Primăria Bucureşti: a doua încercare de a cumpăra locuinţe pentru medici a eşuat

Primăria București vrea să cumpere 600 de locuințe pentru medicii și personalul auxiliar din spitatele pe care le administrează, însă şi a doua licitaţie a fost un eşec. 
Andrada Ghira - lun, 03 sept. 2018, 09:56
Misiune imposibilă pentru Primăria Bucureşti: a doua încercare de a cumpăra locuinţe pentru medici a eşuat

Primarul General al Bucureştiului, Gabriela Firea, a anunţat încă din primăvara acestui an vă va cumpăra locuinţe de serviciu pentru medicii din spitalele Capitalei şi că are la dispoziţie un buget de 15 milioane de euro. Prima licitaţie a fost lansată pe 14 iunie, iar în prima etapă se dorea achiziţia a 100 de apartamente şi garsoniere. Nici a doua liciaţie nu a fost cu succes: Primăria a anunţat anularea procedurii. 

„Având în vedere procedura aplicată prin Norma Internă, postată pe site-ul www.pmb.ro în data de 24.07.2018, ce a avut ca obiect „Achiziţionarea de imobile/unităţi locative – destinaţie de locuinţe – de 1, 2, 3 camere pe raza Municipiului Bucureştui”, vă comunicăm că Autoritatea Contractantă a luat decizia anulării procedurii”, este anunţul Primăriei. 

După ce niciun ofertant nu s-a înscris la prima licitaţie, Primăria lansa pe 24 iulie a doua procedură, cu o modificare: dacă la prima licitaţie orice participant puteae depune ofertă pentru un număr mai mare de unități locative, dar nu mai puțin de 10 unități locative situate în același imobil, la cea de-a doua, acum numărul a fost redus la cinci.

Data limită de evaluare a ofertelor a fost 30 august, atunci când urma să fie afișată şi lista ofertanților acceptați. În mod normal, pe 31 august urma să se treacă la procedura de negociere, însă Primăria a anunţat că a anulat procedura, fără a menţiona de ce. 

De la ce spital au venit cele mai multe cereri

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a transmis Primăriei pe 20 februarie 2018 lista cu necesarul de locuinţe pentru angajaţii spitalelor: 406 apartamente şi 94 de garsoniere.

Pe 2 martie, primarul Firea anunţa intenţia de a cumpăra de pe piaţa liberă 500 de locuinţe pentru medici şi asistente.

Cele mai multe solicitări pentru locuinţe vin din partea medicilor și asistenților de la Spitalul Colţea: 127 în total. S-au solicitat 17 garsoniere, 60 de apartamente cu două camere şi 50 de apartamente cu trei camere.

De la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino se solicită 73 de locuinţe pentru infirmiere, registratori medicali şi îngrijitoare.

65 de angajaţi ai Spitalului Clinic Sf. Maria solicită locuinţe, iar personalul de la Spitalul Obregia solicită 31 de apartamente şi 21 de garsoniere.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în domeniul învăţământului superior, relatează dpa....
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
 Ordinea mondială construită după 1945 este "în pragul distrugerii", a avertizat secretara generală a Amnesty International, ...
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat marţi că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în ...