1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Moody's: Calitatea împrumuturilor acordate de BCR, BRD-Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank se va îmbunătăţi

Banca Comercială Română, BRD-Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank vor beneficia de pe urma creşterii solide a economiei româneşti, în condiţiile în care lucrează la reducerea stocului masiv de credite neperformante din bilanţurile lor, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară Moody's Investors Service.

25 noi, 2016 | Agerpres

'Creşterea economiei României va îmbunătăţi gradual capacitatea de plată a celor care au luat împrumuturi şi va crea mai multe oportunităţi pentru ca băncile să-şi vândă creditele neperformante', a afirmat Armen Dallakyan, vicepreşedinte al Moody's.

Ca rezultat, agenţia se aşteaptă ca la cele trei bănci rata creditelor neperformante, ca proporţie din totalul împrumuturilor, să scadă cu 2 - 3 puncte procentuale în următoarele 12 - 18 luni.

Moody's se aşteaptă la o creştere robustă a PIB-ului României, de 4,2% anul acesta şi de 3,7% anul viitor, datorită majorării consumului. În plus, scăderea ratei şomajului şi gradul de îndatorare redus vor sprijini calitatea activelor băncilor şi vor majora oportunităţile de afaceri.

În ultimii ani, rata creditelor neperformante la Banca Comercială Română, BRD-Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank s-a redus semnificativ, ca rezultat al măsurilor de curăţare a bilanţurilor.

Deşi calitatea activelor probabil se va îmbunătăţi, profitabilitatea băncilor s-ar putea confrunta cu dificultăţi, avertizează Moody's. Noile reglementări bancare din România - Legea dării în plată şi proiectul de Lege privind conversia creditelor în franci elveţieni - vor majora costurile pentru bănci în următoarele 12 - 18 luni, susţine agenţia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO