1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Economie

Nicio femeie nu trebuie să accepte să fie plătită mai puţin ca un bărbat - Şeful FMI

Noul director general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, le-a cerut, marţi, femeilor, să nu accepte niciodată un salariu mai mic decât al colegilor bărbaţi şi a remarcat că acestea "încă trebuie să muncească mai din greu doar pentru a fi egale", relatează agenţia EFE.

16 oct, 2019 | Agerpres

"Nu acceptaţi niciodată să fiţi plătite mai puţin decât colegii voştri bărbaţi, niciodată", a spus Georgieva la o discuţie legată de femei şi conducere, în cadrul adunării anuale a FMI.

Georgieva, de 66 ani, a subliniat că încă nu se pune problema de a ignora genul.

"Nu suntem încă în situaţia în care putem ignora genul. Femeile încă trebuie să muncească mai din greu decât bărbaţii pentru a fi egale", a subliniat ea.

Economista din Bulgaria, care a înlocuit-o în octombrie pe franţuzoiaca Christine Lagarde, este a doua femeie în fruntea instituţiei financiare în cei 75 de ani de la înfiinţarea acesteia şi prima care provine dintr-o economie emergentă.

"Avem o responsabilitate în cadrul instituţiilor pentru a demonstra că egalitatea de gen nu este numai un lucru bun ce trebuie făcut, dar este fantastic pentru a obţine rezultate", a adăugat Georgieva.

Aceasta a semnalat că o serie de studii ale FMI au demonstrat că, dacă femeile ar participa din plin la economia Suediei, PIB-ul ar creşte cu 4%, iar în cazul Senegalului procentul ar fi de 8%.

Adunarea anuală a FMI şi a Băncii Mondiale va reuni săptămâna aceasta liderii economici din cele 189 de state membre, în contextul unei îngrijorări în creştere legate de economia globală.

Între 2010 şi 2014, Georgieva a fost comisar al Uniunii Europene pentru Cooperare Internaţională, pentru a deveni ulterior vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european pentru Programare Financiară şi Buget.

În 2016 s-a mutat la Washington pentru a fi director executiv al Băncii Mondiale, fiind preşedinte interimar al băncii la începutul lui 2019.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO