1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 17 º

Economie

Nicio femeie nu trebuie să accepte să fie plătită mai puţin ca un bărbat - Şeful FMI

Noul director general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, le-a cerut, marţi, femeilor, să nu accepte niciodată un salariu mai mic decât al colegilor bărbaţi şi a remarcat că acestea "încă trebuie să muncească mai din greu doar pentru a fi egale", relatează agenţia EFE.

16 oct, 2019 | Agerpres

"Nu acceptaţi niciodată să fiţi plătite mai puţin decât colegii voştri bărbaţi, niciodată", a spus Georgieva la o discuţie legată de femei şi conducere, în cadrul adunării anuale a FMI.

Georgieva, de 66 ani, a subliniat că încă nu se pune problema de a ignora genul.

"Nu suntem încă în situaţia în care putem ignora genul. Femeile încă trebuie să muncească mai din greu decât bărbaţii pentru a fi egale", a subliniat ea.

Economista din Bulgaria, care a înlocuit-o în octombrie pe franţuzoiaca Christine Lagarde, este a doua femeie în fruntea instituţiei financiare în cei 75 de ani de la înfiinţarea acesteia şi prima care provine dintr-o economie emergentă.

"Avem o responsabilitate în cadrul instituţiilor pentru a demonstra că egalitatea de gen nu este numai un lucru bun ce trebuie făcut, dar este fantastic pentru a obţine rezultate", a adăugat Georgieva.

Aceasta a semnalat că o serie de studii ale FMI au demonstrat că, dacă femeile ar participa din plin la economia Suediei, PIB-ul ar creşte cu 4%, iar în cazul Senegalului procentul ar fi de 8%.

Adunarea anuală a FMI şi a Băncii Mondiale va reuni săptămâna aceasta liderii economici din cele 189 de state membre, în contextul unei îngrijorări în creştere legate de economia globală.

Între 2010 şi 2014, Georgieva a fost comisar al Uniunii Europene pentru Cooperare Internaţională, pentru a deveni ulterior vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european pentru Programare Financiară şi Buget.

În 2016 s-a mutat la Washington pentru a fi director executiv al Băncii Mondiale, fiind preşedinte interimar al băncii la începutul lui 2019.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO