Nicuşor Dan: Reacţia preşedintelui Iohannis, foarte coerentă

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a apreciat, marţi, reacţia preşedintelui Klaus Iohannis ca fiind una coerentă, în contextul în care şeful statului a precizat că rămân valabile criteriile de integritate pe care le-a enunţat înainte de campania electorală în ceea ce priveşte desemnarea premierului.
Economica.net - mar, 13 dec. 2016, 14:31
Nicuşor Dan: Reacţia preşedintelui Iohannis, foarte coerentă

‘Am văzut reacţia de azi a preşedintelui, care mi s-a părut foarte coerentă şi vă spun sincer că mi-a plăcut’, a declarat Nicuşor Dan, într-un interviu acordat Gândul.

El a admis, de asemenea, că propunerea susţinută de USR în campania electorală pentru funcţia de premier rămâne una pur teoretică. Nicuşor Dan şi-a reiterat convingerea că Dacian Cioloş ar fi fost o variantă foarte bună pentru România.

Totodată, acesta a declarat că în urma alegerile nu a discutat cu premierul Cioloş. ‘Eu cred că îl înţeleg bine pe Dacian Cioloş – este, cumva, acelaşi profil. Nu e omul marilor efuziuni. Cumva, e de la sine înţeles: am fost, cumva, parteneri în această încercare. Fiecare a făcut ce a considerat de cuviinţă. (…) Să ştiţi că eu am prieteni pe care îi consider prieteni foarte buni ai mei şi cu care nu vorbesc cinci ani, dar, când mă întâlnesc cu ei, suntem în relaţii foarte bune. E un fel de a fi’, a spus el.

Liderul USR a mai precizat că parlamentarii formaţiunii vor vota împotriva unui Guvern PSD-ALDE, indiferent cine va fi premierul acestuia.

‘Prin tot ceea ce face, prin tot ceea ce a făcut PSD când a fost la guvernare, prin tot ceea ce face PSD în Bucureşti în Consiliul General, în consiliile locale – nu este alternativa fericită’, a arătat el.

Potrivit acestuia, USR doreşte o colaborare cu Dacian Cioloş pe viitor, având în vedere că acesta are experienţa unui an la conducerea Guvernului, iar, prin prisma acestei funcţii, a cunoscut mulţi oameni competenţi.

‘Eu sunt pentru chestiuni stabile şi pe termen lung. L-am auzit pe Dacian Cioloş la GDS, acum o săptămână, spunând că în afara alternativei – care nu s-a concretizat – ca domnia sa să continue ca prim-ministru şi în afara terminării mandatului său ca prim-ministru – nu a reflectat asupra posibilităţii intrării în partid. Sunt convins că pentru chestiunea asta are nevoie de un timp de reflecţie. Ceea ce am spus noi (…) a fost că, în situaţia în care doreşte să vină în USR, uşa e deschisă’, a declarat el.

În ceea ce priveşte PNL, Nicuşor Dan a estimat că în cadrul acestuia, fiind un partid care a trecut de la o susţinere de 30% la 20%, urmează ‘nişte puternice tensiuni interne’.

‘Ce pot să comentez este că activitatea lor în Consiliul General şi în consiliile locale din Bucureşti este o activitate decentă. Pe rolul de opoziţie activitatea lor în Bucureşti este decentă. (…) Pe proiecte avem în vedere colaborarea cu oricine. Dacă sunt proiecte cu care noi venim, o să discutăm cu oricine. Dacă sunt proiecte bune pe care oricine le propune, o să discutăm, inclusiv de la PSD’, a mai spus el.

Te-ar mai putea interesa și
evoMAG se listează pe platforma Tazz
evoMAG se listează pe platforma Tazz
evoMAG intră în parteneriat cu platforma de livrare rapidă Tazz și devine, astfel, retailerul de produse IT&C cu cele mai multe opțiuni de livrare rapidă din România....
Sindicaliştii de la Metrou, apropiaţi ai lui Ion Rădoi, discutau despre asasinarea lui Drulă: „Cât dreaq costă nişte racheţi?” – stenograme DNA
Sindicaliştii de la Metrou, apropiaţi ai lui Ion Rădoi, discutau despre asasinarea lui Drulă: „Cât dreaq costă ...
Sindicaliştii de la Metrou, apropiaţi de liderul Ion Rădoi, au discutat în martie 2021, pe un grup de WhatsApp, despre ...
Flip, startup de telefoane SH, face primul pas în afara României și se extinde în Bulgaria
Flip, startup de telefoane SH, face primul pas în afara României și se extinde în Bulgaria
Flip.ro, cel mai promițător start-up românesc din economia circulară, anunță intrarea pe piața din Bulgaria, la numai ...
ROBOR continuă să crească şi atinge noi recorduri – luni, 16.05.2022
ROBOR continuă să crească şi atinge noi recorduri – luni, 16.05.2022
ROBOR creşte şi luni şi atinge din nou, cele mai mari valori din ultimii nouă ani şi două luni.