1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

News

Ninsori în mai multe zone din ţară şi trafic în condiţii de iarnă. Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire

Traficul rutier se desfăşoară, joi dimineţă, în condiţii de iarnă pe drumul naţional (DN) 13 B în Pasul Bucin, pe DN 12 C, în zona Lacu Roşu, pe DN 12 A, şi pe DN 15 – Topliţa-Borsec, din judeţul Harghita, unde drumarii intervin cu utilajele de deszăpezire, ninsori fiind şi în alte zone ale ţării.

13 oct, 2016 | News.ro

Şeful de cabinet al prefectului din judeţul Harghita, Adrian Pănescu, a declarat, pentru News.ro, că în cursul nopţii de miercuri spre joi a nins în Pasul Bucin, la Lacu Roşu, la Borsec şi la Lunca de Sus, iar traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 13 B Gheorgheni – Pasul Bucin – Praid, pe DN 12 C, în zona Lacu Roşu, pe DN 12 A, în comuna Lunca de Sus şi pe DN 15 – Topliţa-Borsec, unde pe carosabil s-a depus un strat de zăpadă.

"În cursul nopţii s-a intervenit cu 35 de tone de sare şi cu patru tone de soluţie ecologică, precum şi cu şapte utilaje de deszăpezire. Cel mai mult a nins pe DN 13 B, la Bucin, unde aproape de miezul nopţii stratul de zăpadă depus pe carosabil măsura 10 centimetri. Se intervine în baza contractului vechi de deszăpezire, până se va finaliza noul contract, cu utilajele care au fost anul trecut în bază, ca să ieşim din impas", a precizat Adrian Pănescu.

Meteorologul de servicu de la staţia meteo Bucin a spus că în trecătoare a nins toată noaptea, stratul de zăpadă depus are o grosime de 15 centimetri, iar temperatura a coborât la minus 2 grade Celsius.

În staţiunea Băile Harghita a început să ningă miercuri seară, iar zăpada proaspăt aşternută măsoară aproximativ 7 centimetri.

"Este plăcut, a nins toată noaptea, munţii Harghitei sunt albi, avem deja 6-7 centimetri de zăpadă şi afară sunt acum zero grade Celsius", a spus Sinka Mihaly, administratorul parcului de aventură din staţiune.

La altitudini de peste 1.800 de metri ninge viscolit.

Meteorologul de serviciu de la staţia meteo Ceahlău-Toaca, din judeţul Neamţ, a declarat corespondentului News.ro că la 1.900 de metri altitudine este "iarnă în toată puterea cuvântului", ninge, stratul de zăpadă măsoară 37 de centimetri, iar acolo unde viscoleşte, troienele de zăpadă ajung la 60 de centimetri.

Potrivit sursei citate, temperatura a coborât până la minus 6 grade Celsius şi ninge şi la altitudini mai mici, în staţiunea Durău, aflată la aproximativ 1.000 de înălţime.

Iarnă este şi în munţii Călimani, unde stratul de zăpadă măsoară 35 de centimetri şi este viscol.

Meteorologul Ilie Mojic, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud, din Sibiu, a declarat, la rândul său, că la Vârful Omu sunt 20 de centimetri de zăpadă, iar în zona înaltă din Transilvania, la Bâlea Lac, sunt 16 centimetri de zăpadă, fără vânt, iar la vârful Lăcăuţi, în judeţul Covasna - 8 centimetri de zăpadă.

Traficul este închis pe Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, din cauza zăpezii

Circulaţia a fost închisă joi, pe DN 7C Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde utilajele de deszăpezire încearcă să cureţe carosabilul, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

'Din cauza condiţiilor meteo, viscol, DN7 C Transfăgărăşan este închis pe tronsonul Bâlea Cascadă - Bâlea Lac. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire', a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO