OTP Bank a revenit pe profit în T4

Profitul OTP Bank, cel mai mare grup bancar din Ungaria, a depăşit estimările analiştilor în trimestrul patru din 2015, în urma schimbărilor în legislaţia legată de creditele de consum din Ungaria, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 04 mart. 2016, 17:34
OTP Bank a revenit pe profit în T4

În perioada octombrie – decembrie 2015, OTP Bank a înregistrat un profit net de 26,7 miliarde de forinţi (94,3 milioane de dolari), după pierderi nete de 3,7 miliarde de forinţi (12,6 milioane de dolari) în trimestrul trei din 2015, din cauza impactului excepţional de 25,5 miliarde de forinţi al planurilor din România de convertire în monedă naţională a creditelor ipotecare denominate în franci elveţieni.

Acţiunile băncii au urcat vineri cu 2,7%, la 6.360 forinţi, la Bursa de la Budapesta, cel mai semnificativ avans din aprilie 2011.

Schimbările de legislaţie referitoare la contractele privind creditele de consum din Ungaria au adăugat 7,6 miliarde de forinţi la profitul băncii, în timp ce efectele deprecierilor de active la subsidiara din Ucraina au ajuns la patru miliarde de forinţi. Fără aceste elemente excepţionale profitul net s-ar fi situat la 16,6 miliarde de forinţi.

Analiştii se aşteptau la un profit trimestrial de 17,23 miliarde de forinţi.

OTP se aşteaptă ca incertitudinile din Europa Centrală şi dificultăţile de pe pieţele din Rusia şi Ucraina să se atenueze în acest an.

În Ungaria şi Bulgaria, banca a înregistrat anul trecut un profit cumulat de 176 miliarde de forinţi, dar a pierdut 55 miliarde de forinţi în Rusia şi Ucraina.

În 2015 profitul operaţional a scăzut cu 13%, la 362,6 miliarde de forinţi. Rata creditelor neperformante se situa la 17% la sfârşitul anului trecut, de la 19,2% la sfârşitul lui septembrie.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice. OTP Bank România a înregistrat în 2014 un profit ajustat după impozitare de 11 milioane de lei, la venituri nete de 279,2 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele, filială a producătorului de simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, Elbit Systems – a fost desemnată să furnizeze simulatoare de zbor pentru Blackhawk......
Polonia va fi „ţinta numărul unu” pentru Belarus, în cazul declanşării unui conflict militar
Polonia va fi „ţinta numărul unu” pentru Belarus, în cazul declanşării unui conflict militar
Belarus va considera Polonia primul său obiectiv militar în cazul în care va fi atacat, iar Minskul va răspunde cu lovituri ...
ING Bank România a crescut dobânzile la conturile de economii și depozite, acestea ajungând până la 6% pe an
ING Bank România a crescut dobânzile la conturile de economii și depozite, acestea ajungând până la 6% pe an
ING Bank a crescut dobânzile pentru produsele de economisire destinate clienților persoane fizice. Astfel, conturile de ...
Rusia încearcă să dezbine Europa. Operaţiuni de manipulare a opiniei publice în Germania, Franţa, Turcia şi Polonia – studiu
Rusia încearcă să dezbine Europa. Operaţiuni de manipulare a opiniei publice în Germania, Franţa, Turcia şi Polonia ...
Aparatul de influenţă informaţională al Rusiei rămâne în stare de funcţionare pentru exploatarea viitoarelor divergenţe ...