OTP Bank acordă un credit de 9 milioane de euro pentru construcţia Prima Shops Sibiu

OTP Bank a anunţat că acordă o finanțare de aproape 9 milioane euro dezvoltatorului Oasis Retail Development & Consulting pentru construcția parcului de retail Prima Shops Sibiu.
Andrada Ghira - lun, 15 mart. 2021, 20:48
OTP Bank acordă un credit de 9 milioane de euro pentru construcţia Prima Shops Sibiu

Prima etapă de dezvoltare a parcului de retail construit de Oasis Group în zona de nord a orașului Sibiu va avea un spațiu comercial închiriabil de 9.000 mp, repartizat în 11 unități de retail, iar finanțarea acordată de OTP Bank reprezintă 75% din investiția totală. Predarea spațiilor către viitorii chiriași va fi în august 2021, iar deschiderea către public va avea loc în octombrie 2021.

„Derulăm în prezent finanțări în diferite sectoare de activitate, de la producție, la agribusiness și business-uri antreprenoriale, însă ca volum de activitate retailul local este unul din sectoarele câștigătoare ale perioadei de pandemie. Este un domeniu în dezvoltare, iar conceptul de galerie comercială pe care Oasis Group îl are în construcție la Sibiu și-a dovedit reziliența în timpul restricțiilor printr-o atractivitate ridicată pentru consumatori”, a declarat Dragoș Mirică, Director general adjunct, Divizia Corporații, OTP Bank România.

Prima Shops Sibiu va avea ca ancore retailerii Hornbach, Kaufland, un magazin de jucării și produse de uz casnic și două magazine de mobilă, care vor fi realizate până la sfârșitul anului 2022.

„Cu un grad de pre-închiriere de peste 80% a spațiilor atins înainte de începerea lucrărilor de construcție, ne bucurăm și de încrederea chiriașilor. Considerăm că este o dovadă clară a puterii și rezilienței parcurilor de retail și a atractivității continue a acestui concept de retail pentru finanțatori, comercianți și cumpărători deopotrivă”, a declarat Klaus Reisenauer, partener în cadrul Oasis Group.

În următoarea fază de dezvoltare vor fi realizate mai multe magazine de retail, care completează mixul celor existente, dar și spații de servicii și mai multe restaurante. Întregul proiect Prima Shopping Center Sibiu va avea la finalizare o suprafață totală de 60.000 mp și va fi unul dintre cele mai mari proiecte de tip retail parc din vestul țării.

Oasis Retail & Development Consulting este un dezvoltator cu o experiență de 18 ani pe piața centrelor comerciale din România. Acționarii companiei, Klaus Reisenauer și Kurt Wagner au o experiență de 24 de ani în domeniu, fiind implicați în dezvoltarea de spaţii retail atât pe piața locală, cât și în Europa Centrală și de Est (Austria, Ungaria, Cehia și Slovacia). Compania dezvoltă proiecte sub brandurile Prima Shops și Family Center.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...