OTP Bank România finalizează procesul de integrare a Millennium Bank România pe 2 noiembrie

Fuziunea legală şi procesul de integrare a Millennium Bank România în sistemele OTP Bank vor fi finalizate în data de 2 noiembrie 2015, informează OTP Bank România.
Economica.net - joi, 29 oct. 2015, 14:28
OTP Bank România finalizează procesul de integrare a Millennium Bank România pe 2 noiembrie

Acţiunile specifice fuziunii au fost demarate în luna ianuarie 2015, în urma tranzacţiei în valoare de 39 de milioane de euro pentru achiziţia în procent de 100% a acţiunilor Millennium Bank România.

‘Ne bucurăm să anunţăm că integrarea va fi finalizată în mai puţin de un an, termen pe care l-am estimat iniţial pentru această tranziţie. Prin eforturile comune ale echipelor de profesionişti din cele două bănci, am reuşit să depăşim aşteptările iniţiale şi să ne consolidăm poziţia pe piaţa locală. Este un moment cheie în evoluţia OTP Bank România, care ne apropie de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, şi anume acela de a ne clasa în top 10 bănci la nivel naţional’, a declarat László Diósi, CEO, OTP Bank România.

Etapa finală a procesului de integrare constă în migrarea clienţilor Millennium Bank România în sistemele informaţionale ale OTP Bank România şi va avea loc în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie 2015, scrie Agerpres.

În acest scop, pentru a permite transferul final de date în sistemele OTP Bank: accesul la serviciile bancare digitale (Internet Banking, Mobile Banking şi serviciul de Contact Center tranzacţional) ale Millennium Bank va fi restricţionat între 30 octombrie 2015, ora 12,00 şi 2 noiembrie 2015, ora 12,00; cardurile bancare emise de Millennium Bank nu vor mai funcţiona începând din 30 octombrie, ora 17,00, în timp ce noile carduri bancare emise de OTP Bank vor fi gata de activare în data de 2 noiembrie 2015, începând cu ora 12,00; bancomatele Millennium Bank vor fi scoase din funcţiune începând de vineri, 30 octombrie, ora 00,00, până luni, 2 noiembrie, ora 12,00; reţeaua de bancomate a OTP Bank va funcţiona în condiţii normale.

Banca mai precizează că ordinele de plată vor fi acceptate în unităţile Millennium Bank România până vineri, 30 octombrie, ora 12,00; luni, 2 noiembrie 2015, unităţile bancare din reţeaua teritorială extinsă a OTP Bank România (inclusiv fostele unităţi bancare ale Millennium Bank România) vor fi deschise publicului începând cu ora 12,00. Lista unităţilor băncii disponibile din 2 noiembrie 2015 poate fi consultată pe website-ul companiei.

În urma integrării, cota de piaţă a OTP Bank România creşte la aproximativ 2%, banca urcând pe poziţia 14 în clasamentul băncilor din România după active.

OTP Bank România oferă produse şi servicii bancare unui portofoliu extins, de peste 426.000 de clienţi, în creştere cu 13% faţă de portofoliul anterior al băncii. Astfel, în timp ce portofoliul de persoane fizice creşte cu 12%, însumând peste 400.000 de clienţi, portofoliul de persoane juridice creşte cu 31%, ajungând la peste 25.000 de clienţi.

Noua reţea teritorială a OTP Bank România include 125 de unităţi bancare, cu 50% mai mult faţă de reţeaua teritorială iniţială a băncii, iar numărul de bancomate se ridică la 170 de ATM-uri, în creştere cu 35% faşă de numărul anterior de bancomate.

Ca urmare a integrării, OTP Bank România şi-a extins echipa la aproape 1.300 de specialişti, în creştere cu 32% faţă de numărul de angajaţi ai băncii din perioada anterioară achiziţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...