1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Ovidiu Demetrescu a plecat de la conducerea Hidro Tarniţa. Cine i-a luat locul

La fix un an după preluarea mandatului, Ovidiu Demetrescu a părăsit funcţia de director general al Hidro Tarniţa. În locul lui a venit Ion Badea, care ocupa funcţia de director administrativ.

10 noi, 2015 | ECONOMICA.net

Mandatul lui Ovidiu Demetrescu la conducerea companiei Hidro Tarniţa, care va construi hidrocentrala de 1 miliard de euro Tarniţa – Lăpuşteşti, a expirat în data de 6 noiembrie, la un an după ce acesta l-a primit. Nu i s-a reînnoit de către proprietar, Ministerul Energiei, prin SAPE, astfel încât acesta a părăsit postul de director general. Noul director este Ion Badea, anterior manager administrativ şi de achiziţii, venit în Hidro Tarniţa la începutul acestui an. „Este adevărat, acestea sunt premisele actuale”, a precizat Demetrescu, care nu a dorit să mai adauge nimic pe acest subiect.

Hidro Tarniţa este compania de proiect care va coordona construcţia hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti, investiţie de 1 miliard de euro. Firma a fost înfiinţată în 2013, având ca acţionari iniţiali Complexul Energetic Hunedoara SA şi SC DFEE Electrica SA.

În acordul de înfiinţare a Hidro Tarniţa s-a convenit ca acţionarii să aprobe, după înregistrarea societăţii, majorarea capitalului prin aport de capital, subscris şi vărsat integral în numerar de Complexul Energetic Hunedoara, DFEE Electrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Complexul Energetic Oltenia, astfel încât, după această primă subscriere, capitalul social al societăţii să reprezinte echivalentul în lei a 12 milioane euro, respectiv câte 2 milioane de euro (8,9 milioane lei) pentru fiecare dintre cei şase acţionari. Toţi acţionarii au renunţat pe rând la părţile sociale, astfel încât acţionar , cu 100%, a devenit statul, prin Ministerul Energiei.

Hidro Tarniţa are 20 de angajaţi, cu o medie a salariului net de 8.000 de lei.

Proiectul Tarniţa-Lăpuşteşti, situat la 30 de kilometri de Cluj -Napoca, este anunţat de acest Guvern şi de cele din urmă, încă din 2007, ca o prioritate în energie, pentru că ar aduce reglaj în sistem şi încă 1.000 de MW putere instalată. Pentru realizarea acestui proiect gigantic, autorităţile au creat o companie de proiect denumită Hidro Tarniţa care ar urma să selecteze, până la sfârşitul lui 2015, investitorul care va aduce banii şi va construi hidrocentrala. Singurii care şi-au arătat disponibilitatea clară de a investi în acest proiect au fost chinezii. Companiile China Gezhouba Group, Hanergy Holding Group Ltd. şi Guizhou Wujiang Hydropower Development Co. Ltd., au şi depus oferte preliminare şi neangajante în cadrul etapei de precalificare pentru dezvoltarea  hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti.
Ministerul Energiei a anunţat că investitorul care va finanţa construcţia hidrocentralei va fi selectat până la sfârşitul acestui an.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO