1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Imobiliare

Palatul şi Grădina Bragadiru, scoase la vânzare de proprietari

Palatul Bragadiru, cunoscut drept „Colosul”, a fost scos la vânzare de proprietari, prin Artmark Historical Estate, alături de Grădinile Palatului, care acoperă peste 12.000 mp.  Proprietatea este compusă din Palat, de peste 7.200 mp utili plus anexă de 128 mp utili, P+1E, cu teren de 4.369 mp și Grădina de 12.122 mp. Prețul estimat este de circa 20-25 milioane de euro.

25 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru își are originile la începutul secolului XX, în plin Belle Époque. Domeniul poartă numele fondatorului său, Dumitru Marinescu Bragadiru (1842-1915), personaj emblematic, pornit dintr-o familie săracă de muncitori și ajuns al treilea industriaș al Europei la început de secol XX. 

Bragadiru a înființat fabrica de bere – redenumită Rahova de comuniști - la sfârșitul secolului 19, când în București funcționau doar două astfel de întreprinderi, ambele de origine germană: Luther (viitoarea Griviţa) şi Oppler (ulterior GIB). În apropiere, Bragadiru a construit un loc de recreere pentru angajați, urmând o veche tradiție a fabricilor de bere. Astfel a luat naștere „Colosul”, cum a fost cunoscută clădirea la începuturile sale, în jurul anului 1905.

Palatul Bragadiru a fost realizat după planurile concepute de arhitectul austriac Anton Shuckerl în anul 1894 și îmbină stilurile celor mai renumite clădiri ale timpului: Camera de Comerț, Poșta Română, Casa de Economii și Consemnațiuni (CEC-ul) și clădirea Curții Supreme de Justiție, toate construite în aceeași perioadă.

În iunie 1948, averea familiei este confiscată, iar Palatul devine Casa de Cultură Lenin a sectorului V și funcționează cu acest scop până în 1989. După căderea regimului comunist, intră într-un con de umbră și nepăsare, până în 2003, când este retrocedat proprietarilor de drept, urmașii lui Dumitru Marinescu Bragadiru, care reușesc să refacă din ruine clădirea de odinioară.

Palatul Bragadiru – Grand Ballroom Colosseum a fost retrocedat moștenitorilor familiei Bragadiru în anul 2003 și restaurat în totalitate. Palatul funcționează ca restaurant și sală de evenimente, care amintesc de arhitectura începutului de secol XX.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO