1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

News

Peste 10.000 de români vor petrece minivacanţa de 1 mai în străinătate. Care este bugetul alocat

Peste 10.000 de români îşi vor petrece anul acesta minivacanţa de 1 mai în străinătate, cu 10% mai mult decât anul trecut iar staţiunile de pe litoral şi citybreak-urile sunt cele mai căutate, se arată într-un studiu remis, joi, AGERPRES.

16 apr, 2015 | Agerpres

Deşi marea majoritate a turiştilor aleg Bulgaria sau vacanţele sub 100 euro, se remarcă, în ultimii ani, o nouă categorie de turişti care caută să îmbine city break-urile cu litoralul la un preţ mult mai mic decât în plin sezon.

'Vacanţa de 1 mai se planifică de cele mai multe ori cu câteva săptămâni înainte şi ofertele se selectează după preţ în primul rând. Dacă oferim tarife cu 30% mai mici decât în plin sezon românii sunt tentaţi să renunţe la Bulgaria în favoarea unor oferte mai atractive, chiar dacă ceva mai scumpe. Anul acesta am vândut foarte bine sejururile în Roma, Lisabona şi Cipru. Pentru o astfel de vacanţă bugetul ajunge la circa 500 de euro de persoană', spune Daniela Dumitrică, director de marketing la Paralela 45.

Un circuit de cinci zile în Roma, transport cu avionul, transfer şi cazare la hotel de 4 stele cu mic dejun inclus, ajunge la 389 euro, fără taxe de aeroport incluse, însă preţul pachetului este cu aproximativ 25% mai mic decât în plin sezon.

Românii au cumpărat deja pentru vacanţe de 1 mai circuite şi în Amsterdam, Helsinki şi Sankt Petersburg.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO