1EUR = 4.8731 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Petrom a ieftinit benzina şi motorina

OMV Petrom a ieftinit carburanţii vânduţi în staţiile proprii, din cauza cotaţiilor în scădere la produse petroliere.

28 noi, 2014 | ECONOMICA.net

OMV Petrom a redus începând cu 29 noiembrie , ora 00.00, benzina şi motorina vândute în staţiile proprii, cu şapte bani pe litru. Petrom a mai ieftinit, joi dimineaţă, motorina, cu trei bani pe litru.

După ieftiniri, la staţia Petrom de pe strada Braşov din Bucureşti, de exemplu, benzina de 95 costă 6,65 lei pe litru, iar benzina extra 99 are un preţ de 6,12 lei pe litru. Motorina standard costă 5,85 lei pe litru. Motorina extra are un preţ de 6,13 lei/litrul.

În zilele de week-end, Petrom are şi o promoţie prin care preţurile la benzine şi GPL sunt reduse cu şapte bani pe litru.

Companiile petroliere stabilesc preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, de cursul de schimb, de nivelul fiscalităţii dar şi de condiţiile de pe piaţă. De această dată, ieftinirea barilului de petrol a condus la o scădere a cotaţiilor produselor petroliere. Preţurile la ţiţei sunt în continua scădere în ultimele cinci luni. Cotaţiile au scăzut cu circa 30-40%, în funcţie de tipul de ţiţei.

Ţările producătoare de ţiţei au decis, joi seară, la Viena, să menţină totuşi producţia la nivelul actual, ceea ce a dus la o scădere abruptă a cotaţiilor, de circa 5 dolari pe baril.

Miniştrii din cele 12 ţări ale OPEC urmau să revadă plafonul colectiv de producţie, stabilit de trei ani la 30 de milioane de barili pe zi, aproape o treime din ţiţeiul brut extras zilnic la nivel mondial, în încercarea de a atenua scăderea cotaţiilor.

După decizia OPEC, probabil că preţurile la pompă vor scădea şi în săptămânile următoare.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO