1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 18 º

News

Poliţia Locală va avea ca atribuții şi monitorizarea depozitelor de deşeuri

Atribuţiile Poliţiei Locale în domeniul protecţiei mediului vor include şi monitorizarea depozitelor de deşeuri, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate în şedinţa de joi a Guvernului.

05 oct, 2017 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al Executivului, măsura aprobată de Guvern are în vedere prevenirea declanşării unor incendii cu consecinţe grave pentru viaţa oamenilor, mediu şi bunuri materiale şi vine să completeze articolul 9 din Legea poliţiei locale nr. 155/2010.

'Situaţia extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiul recent la depozitul de deşeuri din Măldăreşti, judeţul Vâlcea, şi de riscul ca acest tip de incident să se producă şi în alte localităţi. Totodată, s-a avut în vedere evitarea sancţionării României de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), în contextul deciziei Comisiei Europene (CE) de a sesiza această instituţie pentru neîndeplinirea, de către ţara noastră, a obligaţiei de a închide depozitele de deşeuri neconforme, potrivit prevederilor Directivei 1.999/31/CE', precizează sursa citată.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO