1EUR = 4.7305 RON | Bucureşti 35 º

News

Ponta cere reducerea CAS cu 3 puncte la anul: "miniştrii Chiţoiu şi Voinea trebuie să găsească soluţii"

Miniştrii Finanţelor şi cel al Bugetului trebuie să găsească soluţii privind reducerea CAS cu 3 puncte procentuale în bugetul pe anul viitor, aceasta fiind o promisiune, dar şi un obiectiv al USL, a declarat vineri premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL.

30 aug, 2013 | Agerpres

Întrebat dacă propunerea liberalilor de reducere a CAS cu 3 puncte procentuale e fezabilă, el a precizat că diminuarea contribuţiilor reprezintă unul dintre obiectivele principale ale USL şi că miniştrii Chiţoiu şi Voinea trebuie să găsească soluţii pentru aplicarea măsurii de anul viitor.

"Este unul dintre obiectivele principale ale guvernării USL - reducerea contribuţiilor şi a taxării muncii. Şi evident că ministrul de Finanţe, domnul Chiţoiu, ministrul Bugetului, domnul Voinea, trebuie să lucreze şi să găsească soluţiile în bugetul pe anul viitor pentru a aplica această promisiune a noastră, aşa cum de fapt am aplicat toate celelalte promisiuni, şi cele referitoare la pensii şi salarii, şi cele referitoare la TVA la pâine şi cele referitoare la drepturile tăiate ilegal militarilor. Este o promisiune a USL, este un obiectiv bun pentru România să reducem taxarea muncii şi asta trebuie să încercăm să facem în 2014'', a susţinut premierul, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a anunţat, joi, după şedinţa BPN al PNL, că a primit mandatul acestui for pentru trei măsuri de politică fiscal-bugetară care să fie susţinute la elaborarea bugetului pe 2014, prima dintre acestea fiind reducerea cotelor de contribuţie socială cu 3%. Potrivit lui Chiţoiu, construcţia bugetară pe anul 2014 nu permite o reducere mai mare de 3% a contribuţiilor sociale. El a mai spus că reducerea CAS ar presupune în primă instanţă o influenţă negativă asupra bugetului de stat, dar se mizează pe o reducere a evaziunii fiscale şi o conformare a contribuabililor.

În prezent, contribuţiile pentru pensie (CAS) sunt de 20,8% din salariul brut la angajator şi de 10,5% la angajat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO