Poșta Română investește 3 milioane de lei într-o linie de scanare și arhivare electronică la Fabrica de Timbre. ”Vrem să participăm la licitații importante și va contribui cu siguranță la creșterea veniturilor”

Poșta Română investește 3 milioane de lei într-o linie completă de scanare și arhivare electronică la Fabrica de Timbre de conversie, scanare și arhivare documente cu aplicație de captură și extragere de date, instalată la Fabrica de Timbre, sucursala sa specializată pe servicii de tipar. Cu această investiție, Poșta Română a devenit una dintre puținele companii de stat care dețin un complex tehnologic de acest tip.
Lidia Neagu - joi, 14 dec. 2023, 13:47
Poșta Română investește 3 milioane de lei într-o linie de scanare și arhivare electronică la Fabrica de Timbre. ”Vrem să participăm la licitații importante și va contribui cu siguranță la creșterea veniturilor”

Potrivit, directorului general al companiei Valentin Ștefan, prin noua achiziție, Poșta va putea participa la licitații și contracte importante la care nu se putea înscrie până acum pentru că nu putea oferi și acest serviciu conex de scanare și arhivare electronică. 

Sistemul funcționează de aproximativ două luni și deja scanează documente vechi din arhivele Poștei Române, care cântăresc, estimativ, 1.000 de tone, și care există în acest moment exclusiv în format fizic.

”Cu această linie tehnologică, Poșta Română își respectă promisiunea de a mai face un pas spre transformare digitală. Noua achiziție va duce la automatizarea proceselor și va deschide noi oportunități de dezvoltare. În plus, va contribui cu siguranță la creșterea veniturilor Companiei și ale Fabricii de Timbre, prin extinderea portofoliului de produse și servicii, în beneficiul clienților noștri. Modernizăm, revitalizăm și dorim să ducem Poșta Română către performanță”, a afirmat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale ”Poșta Română”.  

Întrebat în ce măsura va contribui la creșterea veniturilor, Valentin Ștefan a ezitat să ofere o cifră exactă.

”Este foarte greu de estimat pentru că nu știm câte proceduri care vor cere astfel de echipamente vom avea. Vă pot da un exemplu, CNAIR cere genul acesta de servicii și ca să putem participa la acea licitație, am avut un partener. Acum nu va mai fi nevoie, vom participa singuri. Licitația CNAIR a fost de 22 milioane de lei. Deci vorbim de proceduri mari, iar o investiție de 3 milioane de lei este justificată 100%. Avem proiecții, numai că evit să spun o cifră pentru că sunt foarte greu de controlat. Nu știm cum evoluează piața de printat, nu știm cum se schimbă legislația”, a explicat acesta.

Ansamblul tehnologic este compus din mai multe unități de scanat manual și automat, pentru hârtii de diferite dimensiuni, A5, A4, A3, A2+, A2, A1, A0.  Noua linie dispune de mai multe tipuri de scannere, de la cele 3D pentru suprafețe în relief relativ plane, fără găuri (precum monede, tablițe de scris, plicuri, coperți de cărți etc.), la cele de carte sau cele de mare viteză. Cu acestea din urmă se pot scana de la cărți de vizită, până la documente în format A0. Și asta, fără logare la un calculator, doar cu ajutorul touchscreen-ului. Scannerele de carte sunt echipamente profesionale robuste, realizate din materiale de înaltă calitate și sunt destinate inclusiv unei utilizări intensive.

Lor li se mai adaugă alte cinci tipuri de scannere care pot produce până la 290 de imagini pe minut și 70.000 de scanări pe zi. 

”Continuăm retehnologizarea Fabricii de Timbre, prin investiții moderne și ultra-actuale, care ne vor ajuta să oferim servicii cât mai bune. > despre care vorbim acum deja pune în valoare potențialul enorm pe care îl are Fabrica de Timbre de a deveni o sucursală extrem de eficientă a Poștei Române și este, în același timp motivația noastră de a nu ne opri aici”, a adăugat Adrian Grecu, directorul Fabricii de Timbre.

Acesta a adăugat că intenționează să deschidă un muzeu virtual al timbrelor, odată ce arhiva de 3 milioane de timbre românești va fi scanată cu aceste noi echipamente. Cel mai vechi timbru este din 1889. Totodată, compania dispune și de o colecție de timbre internaționale prin Uniunea Poștală Universală, din care Poșta Română face parte, care, de asemenea, va fi scanată pentru a fi inclusă în muzeul digital.

Noul echipament se adaugă liniei tehnologice de insert în plicuri și celei de tipar de ultimă generație, achiziționate anul trecut tot pentru Fabrica de Timbre, care au costat aproximativ 6 milioane de lei. Grație acestei linii, Compania a câștigat contractul de tipărire și distribuție a cardurilor de energie cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care a adus venituri de 60 milioane de lei Poștei Române și prin intermediul căruia au fost livrate carduri de energie de care a beneficiat aproape 20% din populația României. 

Poşta Română este unul dintre cei mai mari jucători cu capital de stat de pe piaţa economică naţională şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale.

În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Te-ar mai putea interesa și
Statele UE au convenit noi reguli mai relaxate privind datoria publică și deficitul bugetar. Limitele acestota rămân aceleași, dar va exista mai mult spațiu de negociere a traseelor de ajustare
Statele UE au convenit noi reguli mai relaxate privind datoria publică și deficitul bugetar. Limitele acestota rămân ...
Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat luni, definitiv, noi reguli care reglementează nivelul datoriei publice pe care o ţară UE o poate acumula şi mărimea deficitului bugetar permis, a......
Teilor Holding raportează o cifră de afaceri de 412,7 milioane de lei și un profit net de 22,4 milioane de lei pentru anul 2023
Teilor Holding raportează o cifră de afaceri de 412,7 milioane de lei și un profit net de 22,4 milioane de lei pentru ...
Teilor Holding S.A., grupul de companii care include lanțul de bijuterii de lux TEILOR, compania de creditare financiară ...
Lenovo lansează în premieră europeană, în România, tableta de gaming Legion Tab și noile generații de echipamente de gaming din ecosistemul Legion
Lenovo lansează în premieră europeană, în România, tableta de gaming Legion Tab și noile generații de echipamente ...
Lenovo lansează, în România, prima țară din Europa, tableta de gaming Legion Tab și noile generații de echipamente ...
Focar de pestă porcină africană la o fermă din Scornicești, județul Olt. 11.500 de animale vor fi sacrificate
Focar de pestă porcină africană la o fermă din Scornicești, județul Olt. 11.500 de animale vor fi sacrificate
Aproape 11.500 de porci de la o fermă din satul Negreni, din oraşul Scorniceşti, vor fi eliminaţi după ce în exploataţia ...