Prăbuşirea Yahoo Mail aruncă îndoiala asupra viitorului fostului monstru sacru al internetului

Întreruperea serviciului de e-mail ai Yahoo! „aruncă întunericul asupra a ceea era perceput ca o renaştere a preaputernicului, altădată, jucător pe piaţa internetului", scrie CNN în ediţia sa online.
Economica.net - sâm, 14 dec. 2013, 09:18
Prăbuşirea Yahoo Mail aruncă îndoiala asupra viitorului fostului monstru sacru al internetului

Mai mulţi utilizatori ai Yahoo Mail a trebuit să suporte întreruperea serviciului de luni până joi seara, după o vară de reforme menite să redea strălucirea de odinioară celebrului furnizorul de servicii online, potrivit CNN.

Relansarea e-mailului Yahoo a fost prioritatea Marissei Mayer, când a preluat conducerea executivă a companiei, anul trecut.

Căderea mailului a fost cauzată de „o problemă de hardware a unuia dintre centrele noastre de date”, care s-a dovedit „mai greu de reparat decât ne-am așteptat inițial”, a declarat Jeff Bonforte, care conduce serviciul de e -mail al Yahoo!.
Relansarea Yahoo Mail, plănuită de Marissa Mayer, s-a dovedit mai dificilă decât se anunţa.

„Prima reformă, anunțată în decembrie anul trecut, i-a afectat în iunie pe toți utilizatorii (indiferent dacă au vrut sau nu). Înnoirea a fost primită atât de călduț, încât în octombrie a fost necesar încă un redesign, în mare măsură cosmetic. Rezultatul? Noi căderi”, scrie CNN.

Sub conducerea Marissei Mayer, Yahoo a achizitionat Xobni, firma lui Bonforte şi fostul angajat al Yahoo a fost însărcinat cu redesign-ul. Dar serviciul suferă periodic de întreruperi din octombrie încoace, iar „cele mai recente fiind cele mai dramatice”.

Comentatorii (printre ei şi Kara Swisher, de la All Things Digital) critică „nimicitor”  abordarea problemelor Yahoo Mail.

„Contrastul dintre insistența Marissei Mayer pentru excelență şi inovare în inginerie și incapacitatea companiei de a oferi o explicație convingătoare (…) nu ar putea fi mai puternic”, scrie Kara Swisher.

Un mega eşec, conchide comentatoarea.

Un coşmar, spune un altul, indignat că mesajele au avut întârzieri atît de mari de livrare.

„Au fost ceva semne de viaţă în companie, după preluarea conducerii de către Mayer, în iunie 2012. Prețul acțiunilor a crescut cu 130 %, în vreme ce ea a orchestrat un redesign al logo-lui, mai multe achiziții importante (mai ales Tumblr) și relansarea mai multor aplicații, inclusiv cea de e-mail.

Totuşi, performanţele Google și Facebook continuă să crească, în timp ce veniturile Yahoo! stagnează.

„Problema nu este că webmail Yahoo a căzut – de fapt este de aşteptat aşa ceva, din timp în timp. Dar, când acesta este unul dintre serviciile de bază ale companiei, mai ales cel pe care Marissa Meyer îl identificase ca reţeta succesului, utilizatorii se așteaptă să fie informaţi la timp. Altfel, compania riscă distrugerea reputației la a lucrat din greu pentru a o reconstrui”, scrie Lauren Hockenson pentru GigaOm, citată de CNN.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...