Premierul leton şi-a anunţat demisia

Premierul leton Laimdota Straujuma şi-a anunţat luni demisia, invocând slaba performanţă a guvernului său, susţinut de o coaliţie tripartită de centru-dreapta, transmite AFP.
Economica.net - lun, 07 dec. 2015, 09:36
Premierul leton şi-a anunţat demisia

‘L-am informat pe preşedintele ţării în legătură cu demisia guvernului’, a declarat Laimdota Straujuma.

Şefa guvernului de la Riga a făcut acest anunţ în urma unei întâlniri cu preşedintele Raimonds Vejonis, care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de activitatea executivului condus de Laimdota Straujuma.

‘Trebuie să avem în vedere spiritul politicii externe, ameninţările împotriva securităţii în Europa, criza refugiaţilor etc. De aceea noi avem nevoie de un guvern care să funcţioneze’, a afirmat preşedintele leton, conform aceleiaşi surse.

‘Văd că sunt necesare idei noi, contribuţii noi şi energii noi pentru a continua construcţia pe bazele existente’, a admis dna Straujumaa.

Laimdota Straujuma (64 de ani) a preluat funcţia de premier în ianuarie 2014 după demisia lui Valdis Dombrovskis, ea fiind apoi reconfirmată în funcţie în noiembrie anul trecut, în urma alegerilor legislative din luna octombrie a aceluiaşi an.

AFP notează că, în ultimele săptămâni, în presă locală au fost vehiculate o serie de informaţii privind o posibilă demisie a premierului Laimdota Straujuma, după criticile la adresa sa, inclusiv în cadrul partidului său Unitatea, ca urmare a dificultăţilor de a pune în aplicare proiectul de buget pe anul 2016 ce prevede o creştere a impozitelor.

Preşedintele leton a anunţat că va avea consultări cu toate formaţiunile politice înainte de a nominaliza un nou prim-ministru care să-i succeadă în funcţie premierului demisionar Laimdota Straujuma.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...