1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

News

Preşedintele ANT: Legea Turismului va fi aprobată până în martie 2016

Proiectul Legii Turismului, pus iniţial în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Economiei în luna iunie, dar retras ulterior, va fi modificat şi ar putea fi aprobat până în martie 2016, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Anca Pavel-Nedea, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT).

12 noi, 2015 | Mediafax

Targetul este ca până la sfârşitul anului să fie deja în lucru, iar până la 31 martie 2016 să avem legea aprobată. S-a făcut ce era cel mai mai greu, să luăm la periat tot cadrul legal, să determinăm ce se aplică, ce nu se aplică, s-a muncit pe o echipă de management din cadrul ANT. Legea a fost trimisă aseară (miercuri, n.r.) către toate asociaţiile profesionale din turism. Săptămâna viitoare avem prima şedinţă de lucru cu subcomisiile destinate pentru analiza legii. Iar apoi va fi urcată pe site, în dezbatere publică", a spus preşedintele ANT, citat de Mediafax.

Potrivit Ancăi Pavel-Nedea, anul viitor vor fi deschise încă două-trei birouri de turism în afara ţării. Autoritatea va deschide un nou birou de promovare turistică a României în Los Angeles, SUA, şi are totodată în plan redeschiderea celui din Barcelona, Spania.

"Birourile româneşti de turism din afară nu au ajuns la un maximum de eficienţă. Primul meu target - şi au primit deja cererile mele de raportări strategice - este de a eficientiza activitatea acestor birouri. Pentru că problema principală este lipsa de strategie pe un termen mediu-lung", a spus Nedea.

La rândul său, prim-vicepreşedintele ANAT, Alin Burcea, a declarat pentru MEDIAFAX că a solicitat facilităţi pentru investiţiile în turism.

"Am fost toate patronatele în perioada 15 ianuarie-15 martie la minister (al Economiei, Comerţului şi Turismului n.r.), am luat articol cu articol fiecare punct din lege, l-am predat ministrului în jur de 15 martie, apoi a stat în lunile aprilie şi mai în dezbatere publică pe site-ul ministerului, au venit diverse observaţii, critici, puncte de vedere, s-a rediscutat, s-a reanalizat. Între timp, că aşa e în România, au mai apărut două variante, una pornită de grupul parlamentar PNL în Senat şi una pe la Camera Deputaţilor. Am ajuns acum la al şaselea proiect. S-au schimbat definiţii. Pe noi ne preocupau definiţia touroperatorului şi detailistului. Sunt 90% touroperatori şi asta nu este în regulă", a spus Burcea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO