1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Preşedintele Trump a emis un decret împotriva Obamacare

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat joi un ordin executiv privind asigurările de sănătate, după mai multe încercări nereuşite ale Partidului Republican de a abroga în Congres programul Obamacare, instituit de predecesorul său Barack Obama, informează DPA.

13 oct, 2017 | Agerpres

'Am auzit atâta vreme despre dezastrul Obamacare', a declarat Trump la ceremonia de semnare de la Casa Albă la care au participat mai mulţi congresmeni şi oficialităţi din sistemul de sănătate. El a promis că va face în continuare presiuni asupra Congresului SUA în vederea adoptării unei legislaţii alternative. 'Începem acest proces şi îl începem într-un mod foarte pozitiv', a spus preşedintele.

Decretul lui Trump ordonă departamentelor muncii, trezoreriei şi sănătăţii să ia măsuri pentru extinderea accesului la planuri de asigurare medicală pe termen scurt şi pentru a facilita asocierea firmelor mici din state diferite în vederea achiziţionării de asigurări de grup. Reuters menţionează şi noua posibilitate de a contracta asigurări care nu acoperă îngrijiri medicale vitale, cum ar fi cele pentru gravide şi nou-născuţi, pentru medicamentele eliberate pe reţetă, pentru afecţiuni psihiatrice şi tratamentul dependenţei de droguri. Ordinul urmăreşte şi extinderea perioadei maxime de trei luni a planurilor de asigurare pe termen scurt, mai ieftine, dar cu acoperire limitată.

Liderii republicani din Senat au renunţat luna trecută la votarea unei legi de abrogare a Obamacare, după ce s-au convins că nu vor reuşi să strângă destule voturi. Trump a afirmat că este convins că anul viitor va exista suficient sprijin pentru o nouă încercare.

Asigurările de sănătate sunt de mult timp o problemă importantă în Statele Unite, din punctul de vedere al numărului mare de persoane neasigurate. Programul Obamacare, adoptat în 2010, este considerat cea mai mare realizare a preşedintelui Obama şi a oferit posibilităţi suplimentare de asigurare pentru 20 de milioane de oameni. Pe fondul unor neajunsuri ale sistemului, Donald Trump a promis însă, în campania sa electorală de anul trecut, abrogarea şi revizuirea programului. 'Costul Obamacare a fost atât de revoltător, încât distruge absolut totul', a reafirmat el joi, cu ocazia semnării ordinului care constituie primul pas concret în direcţia respectivă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO