1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Preţurile activelor imobiliare în România sunt cu 25% mai scăzute decât în anul 2006 - BCR

Preţurile activelor imobiliare pe piaţa românească sunt cu 25% mai scăzute comparativ cu anul 2006 (înaintea crizei economice - n.a.), aceasta fiind cea mai înceată recuperare în regiunea Europei Centrale şi de Est, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Dana Demetrian, vicepreşedintele BCR pentru Retail & Private Banking, referindu-se la sustenabilitatea pieţei creditării imobiliare în România.

07 iun, 2017 | Agerpres

De asemenea, preţurile activelor imobiliare în România sunt cu 10% mai ridicate comparativ cu anul 2013, acesta fiind al doilea cel mai încet ritm de creştere dintre statele din regiune, a subliniat reprezentanta BCR.

Dana Demetrian a arătat că semnalele de alarmă care ar indica o supra-încălzire a pieţei imobiliare, dar care momentan nu se întrevăd pe piaţa românească, sunt creşterea investitorilor în active imobiliare prin credit, dezvoltarea accelerată a reţelelor de agenţii imobiliare şi solicitarea de parteneriate bancare, produsele 'inovatoare' de creditare imobiliară (de exemplu creditul-punte din anii 2007-2008).

În teorie, factorii posibili favorizanţi pentru o supra-încălzire a pieţei sunt dobânzile scăzute, creşterea preţurilor activelor imobiliare, creşterea volumelor de credite imobiliare.

BCR este lider în creditarea imobiliară şi a finanţat în ultimii 10 ani achiziţionarea a peste 100.000 de case, suprafaţa imobilelor finanţate reprezentând de 18 ori suprafaţa Bucureştiului. Aproximativ 51.000 de case au fost finanţate de BCR prin programul Prima Casă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO