Profiturile fondurilor de pensii private obligatorii au crescut la 6 luni de 2,5 ori

Profitul net al fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) totalizează 335,81 milioane de lei pentru primul semestru, în urcare de aproape 2,5 ori faţă de nivelul consemnat în intervalul similar din 2011, potrivit datelor publicate de administratori.
Economica.net - Dum, 26 aug. 2012, 13:47
Profiturile fondurilor de pensii private obligatorii au crescut la 6 luni de 2,5 ori

În prima jumătate a anului trecut, rezultatul net al fondurilor s-a ridicat la 138,94 milioane de lei.Datele privind profiturile au fost anunţate de cei nouă administratori şi centralizate de MEDIAFAX.

Administrat de ING Pensii, fondul de pensii private obligatorii ING a consemnat cel mai ridicat profit net la nivelul industriei, de 111,45 milioane de lei, în creştere cu 130,6% faţă de iunie 2011.

A doua poziţie în clasament revine fondului aflat în administrarea Allianz-Ţiriac Pensii – 83,6 milioane de lei, de la 34,01 milioane de lei în urmă cu 12 luni.

Profitul net al fondului Aripi, gestionat de Generali Pensii, a urcat cu 145,5%, la 31,09 milioane de lei.Cele trei fonduri de pensii ocupă aceleaşi locuri şi după nivelul activelor gestionate.

Raportat la numărul de participanţi, fondul Alico a înregistrat un profit net de 69,7 lei pe client, fiind urmat în această ierarhie de fondul ING – 65,1 lei pe client şi fondul Pensia Viva (administrat de Aviva Pensii) – 64,9 lei.

Rezultatul net al administratorilor în primul semestru indică pierderi de 3,04 milioane lei, în scădere cu 78,5% faţă de nivelul consemnat la 30 iunie 2011.

Spre deosebire de fondurile de pensii, administratorii încă înregistrează pierderi din cauza nivelului relativ ridicat al cheltuielilor de funcţionare în raportat cu veniturile obţinute din comisioane, care sunt limitate prin lege.

ING Pensii Private ocupă prima poziţie în privinţa rezultatului net, cu un profit net de 6,57 milioane de lei, avansul faţă de iunie 2011 fiind de 64,5%.

Pe locul doi se plasează Allianz-Ţiriac Pensii, care a trecut de la pierderi de 309.465 lei la un profit de 4,75 milioane de lei.

Poziţia a treia în clasament revine Aviva Pensii, administrator al cărui profit net a urcat de 19.633 lei la 1,4 milioane de lei.

Următoarele două locuri sunt ocupate de Generali Pensii – 1,1 milioane de lei şi Alico Pensii – 263.013 lei. La finele lunii iunie 2011, ambii administratori au încheiat pe pierdere.

Ceilalţi patru administratori – Aegon, BRD, Eureko şi BCR – au încheiat primul semestru cu rezultate negative, care au însumat 17,1 milioane de lei.

La finele lunii iulie, cei nouă administratori prezenţi pe Pilonul II gestionau active nete de 8,21 miliarde de lei, cu 3,66% mai mult faţă de 30 iunie.

În privinţa numărului de participanţi, fondurile de pensii private obligatorii aveau 5,67 milioane de participanţi, comparativ cu 5,52 milioane în decembrie 2011.

Primele contribuţii la Pilonul II au fost virate în mai 2008.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...