Proiect buget PMB: se reabilitează cele mai importante poduri din Bucureşti

Primăria Capitalei va aloca anul acesta 215 milioane de lei Administraţiei Străzilor, din care peste 146 de milioane de lei ar urma să fie alocate reparaţiilor curente, conform proiectului de buget al Primăriei Capitalei. Se vor reabilita podurile Mihai Bravu, Podului Tei Boboc, Podului Ciurel şi Podului Timpuri Noi.
Economica.net - sâm, 06 feb. 2016, 16:42
Proiect buget PMB: se reabilitează cele mai importante poduri din Bucureşti

Primăria Capitalei va aloca anul acesta 215 milioane de lei pentru Administraţia Străzilor, peste 146 de milioane de lei ar urma să fie alocate reparaţiilor curente, conform proiectului de buget al Primăriei Capitalei, aflat în dezbatere publică, pe site-ul instituţiei, potrivit Agerpres.

Pentru modernizarea şi consolidarea Podului Mihai Bravu, creditele de angajament pentru 2016 reprezintă peste 23 de milioane de lei, pentru reabilitarea Podului Tei Boboc 3,8 milioane lei, pentru reabilitarea Podului Ciurel 1,7 milioane lei, iar pentru reabilitarea Podului Timpuri Noi 1,2 milioane lei.

Reabilitării sistemului rutier de pe strada Teiuş i-ar putea fi alocate 7,4 milioane lei, iar semnalizării verticale dinamice pe arterele Capitalei 5 milioane de lei.

Credite de angajament de peste 14 milioane lei sunt prevăzute pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate şi altor studii aferente obiectivelor de investiţii.

Potrivit proiectului de buget, 2,5 miliarde de lei sunt prevăzute în 2016 pentru infrastructură, utilităţi şi transporturi (60,4% total buget). Din această sumă, 148 milioane de lei revin Direcţiei Investiţii, 532 milioane lei pentru RATB, 215 milioane lei pentru Administraţia Străzilor, 420 milioane lei pentru Direcţia Transporturi, 594 milioane lei pentru RADET, iar 592 milioane lei pentru Direcţia Utilităţi.

Din suma prevăzută pentru cheltuieli curente, peste 1 miliard de lei va reprezenta, şi în acest an, contribuţia municipalităţii pentru subvenţiile la RADET (554 milioane lei) şi RATB (505 milioane de lei).

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...