1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Protecţia Copilului îl verifică doar pe Nicuşor Dan dacă a fost cu copilul la protest. Ar fi singura sesizare nominală, şi ar fi făcută de presă

Surse guvernamentale susţin că Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Drepturilor Copilului nu va investiga sau amenda părinţii care au fost cu copiii la proteste, întrucât nu există sesizări nominale. Singura excepţie este Nicuşor Dan, despre care ar fi întrebat presa nominal, astfel încât Protecţia Copilului a trebuit să se sesizeze din oficiu.

14 feb, 2017 | ECONOMICA.net

După ce au apărut relatări despre plângeri făcute la Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) în legătură cu prezenţa copiilor la protestele împotriva OUG 13 din ţară, surse guvernamentale au declarat, pentru ECONOMICA.NET, faptul că aceste plângeri nu pot fi verificate, întrucât nu există decât o singură plângere nominală, împotriva lui Nicuşor Dan.

"Nimeni nu se va duce după oameni să îi întrebe dacă şi-au dus copilul la protest. Au venit sesizari din partea presei pe legea 544/2001 (privind liberul acces la informaţiile de interes public - n.r.) şi a trebuit să răspundem. Legal, nu are cum Protecţia Copilului să se ducă după cazuri nenominale. Un singur caz a fost nominalizat, şi este cel al lui Nicuşor Dan. Este singura sesizare nominală şi, ca instituţie, după lege, trebuie să ne sesizăm", au spus surse din Guvern, contactate de jurnaliştii Economica.

"Ca urmare a cererilor adresate Biroului de Presă al ANPDCA, în baza Legii 544/2001, în legătură cu numărul de plângeri care au fost adresate instituției, cu privire la numărul de persoane care au mers la proteste însoțite de copii, Biroul de Presă al Autorității a solicitat Direcțiilor din subordine să comunice dacă și câte astfel de plângeri le-au fost adresate. Menţionăm că cererea Biroului de Presă al Autorității către Direcții a fost adresată doar pentru a oferi un răspuns exact celor care au adresat cereri în baza Legii 544/2001", au mai afirmat sursele citate.

Acestea au refuzat să precizeze ce jurnalist sau publicaţie a făcut solicitarea respectivă.

"Am fost cu copilul la protest. Am mers când era suficient de cald pentru asta, ca să mă asigur că e în siguranţă. Am dus-o cu maşina, a fost tot timpul sub observaţie. Pe de altă parte, ce spune acel articol din lege este limpede: să nu încerci să obţii ceva din acest lucru, să-ţi duci, spre exemplu, copilul la cerşit. Eu nu am intenţionat să obţin nimic din asta, e absurd", a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Nicuşor Dan.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO