Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte vor să transforme parcul industrial Metav, de 20 de hectare, în proiect rezidenţial cu peste 1.000 de apartamente

Metav SA, administratorul parcului Metav Business Park, și controlată de afaceriștii Puiu Popoviciu și Radu Dimofte, prin Meteor Investiţii Imobiliare, cu 54,27% dintre acţiuni, a depus la primărie documentele pentru obținerea autorizațiilor pentru dezvoltarea unui proiect rezidențial cu cel puțin 1.000 de apartamente pe un teren de circa 20 de hectare, aflat pe strada Biharia din nordul Bucureștiului.
Răzvan Zamfir - Dum, 08 mart. 2020, 19:33
Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte vor să transforme parcul industrial Metav, de 20 de hectare, în proiect rezidenţial cu peste 1.000 de apartamente

Metav era, inițial, o societate cu profil metalurgic pentru industria aeronautică, dată fiind și apropierea de aeroportul Băneasa, specializată în fabricarea materialelor metalice, semifabricatelor turnate, forjate și sistemelor de frânare, iar acum este administratorul parcului industrial Metav Business Park de la aceeaşi adresă.

Proiectul rezidențial se află într-un stadiu primar, înainte de obținerea PUZ-ului și a autorizației de construcție.

Cei doi oameni de afaceri au dezvoltat proiectul Băneasa, pentru care Puiu Popoviciu a primit șapte ani de închisoare. Din care n-a executat nicio zi, pentru că a fugit la Londra înainte ca sentința să devină definitivă.

Reținut de Poliția Metropolitană londoneză în august 2017, Popoviciu a fost eliberat după plata unei cauțiuni de 200.000 de lire sterline.

Dosarul „Ferma Băneasa”, așa cum avea să fie cunoscut în presă din decembrie 2012, când DNA l-a trimis în judecată pe Popoviciu, alături de alți zece inculpați, sub acuzația de complicitate la abuz în serviciu și de dare de mită.

Terenul de 224 de hectare a fost subevaluat de peste 150 de ori, a acuzat DNA, iar ancheta a durat şase ani, din octombrie 2006 și până în decembrie 2012. La finalul ei, procurorii DNA au susținut, iar Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a confirmat, prin decizie definitivă, că în perioada 2000 – 2004 Alecu Ioan Niculae, fost rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV), a beneficiat de sprijinul interesat al lui Popoviciu Gabriel.

Printr-un contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, adică ferma Băneasa ca aport în natură la capitalul social al Băneasa Investments SA, societate controlată de Puiu Popoviciu.

Anul trecut, dezvoltatorul britanic London Partners a preluat de la offshore-ul cipriot Bladon Enterprises Limiteds, deținut de Puiu Popoviciu, un teren de 2,4 hectare unde va dezvolta fazele 3 și 4 ale proiectului Belvedere Residence de pe strada Fabrica de Glucoză.

Puiu Popoviciu, acum refugiat la Londra, a fost condamnat definitiv anul trecut la șapte ani de închisoare în dosarul terenurilor Fermei Băneasa pe care Popoviciu a dezvoltat proiectul mixt Băneasa.

Acum, valoarea totală a proiectului imobiliar Băneasa depășește două miliarde de euro. Popoviciu mai controlează clădiri și terenuri în București în zona Calea Victoriei, Dorobanți, Herăstrău sau Big Berceni.

De asemenea, Popoviciu este și proprietar de hoteluri din București, cele trei unități pe care le controlează, Howard Johnson Grand Plaza, Ramada Plaza și Ramada Parc, înregistrând în anul 2008 venituri de aproximativ 28-29 milioane euro.

Popoviciu a participat și la privatizarea societăților Comaliment, Herăstrău, A.S.D. Miorița și Practic (fosta ICL Alimentara).

Te-ar mai putea interesa și
Olandezii de la Damen au depus singura ofertă la licitația ISU pentru nave multirol ce vor fi folosite în Marea Neagră și Marea Mediterană
Olandezii de la Damen au depus singura ofertă la licitația ISU pentru nave multirol ce vor fi folosite în Marea Neagră ...
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a primit o singură ofertă la licitația pentru nave multirol, cu o valoare estimată de 187 milioane de lei. Mai exact, oferta a fost......
Producătorul de mașini electrice Tesla recrutează personal în România
Producătorul de mașini electrice Tesla recrutează personal în România
La doar un an după deschiderea biroului de la București, producătorul american de mașini electrice Tesla pare gata pentru ...
Moraru, MIPE: Scheme de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen şi susţinerea IMM-urilor
Moraru, MIPE: Scheme de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen şi susţinerea IMM-urilor
Secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Carmen Moraru a declarat, miercuri, că în această ...
China anunţă încheierea exerciţiilor militare din jurul Taiwanului
China anunţă încheierea exerciţiilor militare din jurul Taiwanului
Armata chineză a anunţat miercuri încheierea "cu succes" a exerciţiilor militare din jurul Taiwanului, transmite dpa.