RCS&RDS: Abonaţii noştri, dacă sunt fani, să cumpere direct de la Discovery!

Reacţia RCS&RDS la "indignarea" exprimată de Discovery Networks după ce compania de cablu a oprit difuzarea canalelor TV: abonaţii să semneze direct cu cei de la Discovery.
Andreea Budica - lun, 03 dec. 2012, 17:49
RCS&RDS: Abonaţii noştri, dacă sunt fani, să cumpere direct de la Discovery!

Compania ironizează preocuparea exprimată de Mark Hollinger, preşedinte şi CEO al Discovery Networks International, vizavi de fanii posturilor TV.

„Scrisoarea deschisă a domnului Mark Hollinger, preşedintele Discovey Networks International, ne surprinde prin contradicţia dintre grija deosebită pentru soarta telespectatorilor, exprimată în acest mesaj şi poziţia din timpul negocierilor, când principala preocupare a reprezentanţilor Discovery era menţinerea unor tarife şi a unor venituri garantate cât mai mari”, a transmis RCS&RDS intr-un comunicat remis ECONOMICA.NET.

Compania de cablu găseşte şi o soluţie salvatoare şi pentru abonaţii RCS&RDS, şi pentru Discovery Networks, care, cu siguranţă, va profita de utilitatea intenţilor bune ale operatorului de cablu, de a „elimina suspiciunea de ipocrizie a acestui dublu limbaj”.

„Pentru a elimina suspiciunea de ipocrizie a acestui dublu limbaj, lansăm public îndemnul nostru adresat Discovery Networks de a crea un pachet separat care să conţină toate programele Discovery şi care să poată fi achiziţionat de către abonaţii interesaţi, la un preţ stabilit chiar de către Discovery Networks. Astfel, îngrijorarea domnului Hollinger că telespectatorii vor plăti „preţuri mari, pentru servicii pe care nu şi le doresc. Ne exprimăm speranţa că toţi fanii Discovery, semnatari ai petiţiei sau nu, vor reusi să îi convingă pe reprezentanţii Discovery Networks să accepte acest demers şi astfel să le permită cât mai curând vizionarea canalelor dorite şi totodată, că domnul Hollinger nu va ignora soluţia propusă, refuzându-le telespectatorilor accesul la emisiunile promovate în scrisoare.” nu va mai avea temei”, a transmis RCS&RDS.

Oficialii companiei Discovery au transmis, la sfârşitul săptămânii trecute, că sunt „indignaţi” de decizia RCS&RDS de a scoate din grilele sale toate canalele Discovery, privând aproximativ 3 milioane de telespectatori de aceste programe, motiv pentru care au fost demarate discuţii cu autorităţile din România şi cu Uniunea Europeană.

RCS&RDS către CNA: V-am transmis! Voi vă ocupaţi de altele!

RCS&RDS îl mustră şi pe Rasvan Popescu, preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului, căruia spune că i-a transmis intenţia companiei de a înlocui anumite canale din grilă, însă, acesta a fost „mult mai grăbit să aplice amenzi anumitor companii”.

„Contractul de distribuţie dintre compania noastră şi Discovery Networks International a expirat la sfârşitul lunii noiembrie 2012 şi nu a putut fi prelungit, întrucât cele două părţi nu au reuşit să găsească o soluţie reciproc convenabilă. În aceste condiţii am fost forţaţi să întrerupem transmiterea acestor canale, deoarece difuzarea lor fără contract nu este permisă de lege. Precizăm că anterior, societatea noastră a depus la CNA solicitarea de modificare de grilă, dar aceasta nu a fost discutată în Consiliu. Nu putem să nu constatăm că domnul Răsvan Popescu este mult mai grăbit să aplice amenzi anumitor companii, adoptând poziţii partizane în litigii comerciale, decât de îndeplinirea procedurilor legale, astfel încât telespectatorii să poată avea acces la canalele oferite. Nu credem că rolul domnului Răsvan Popescu, în calitate de preşedinte al CNA, este acela de a aprecia sau a decide componenţa ofertei comerciale a unui operator sau de a-şi exprima şi a încerca să îşi impună preferinţele pentru un furnizor de programe, în defavoarea altora”, a transmis RCS&RDS în comunicat.

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Răsvan Popescu, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru Mediafax, că RCS&RDS nu a avut aprobarea Consiliului să scoată din grilele de cablu canalele Discovery, cazul urmând să fie analizat în prima şedinţă a CNA de săptămâna viitoare, care ar putea avea loc marţi.

Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, „distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului”. Aceeaşi lege prevede că în astfel de cazuri CNA poate aplica sancţiuni cuprinse între 10.000 de lei şi 200.0000 de lei.

RCS&RDS a scos, săptămâna trecută, de pe reţelele sale de cablu (care au aproximativ două milioane de abonaţi, n.r.) toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel. Decizia RCS&RDS a venit după ce, pe 23 noiembrie, compania de telecomunicaţii a scos Discovery Channel şi de pe reţeaua sa de satelit Digi (care are aproape un milion de abonaţi, n.r.).

„Înlocuirea”

RCS&RDS a scos, săptămâna trecută, din pachetul de bază de pe reţelele de cablu televiziunile Discovery Channel şi Animal Planet, în locul acestora fiind incluse History Channel, post care se afla până atunci în pachetul suplimentar al operatorului de telecomunicaţii, dar şi televiziunea BBC Entertainment.

Totodată, RCS&RDS a scos, săptămâna trecută, posturile TLC, Discovery Science şi ID Investigation Discovery (toate aflate în portofoliul companiei Discovery), care se regăseau într-un pachet suplimentar în reţelele de cablu ale companiei de telecomunicaţii, pentru care abonaţii plătesc o sumă suplimentară de 7 lei, faţă de abonamentul la pachetul de bază.

Pe de altă parte, RCS&RDS a transmis, în acea seară, într-un e-mail adresat abonaţilor săi, că televiziunile „Digi Animal World şi BBC Entertainment vor înlocui Animal Planet şi Discovery Channel, care ies din grilă la 1 decembrie”. În momentul difuzării acestei ştiri, televiziunea Digi Animal World nu apare în pachetul de bază al reţelelor de cablu RCS&RDS.

Scoaterea canalelor Discovery din reţelele de cablu ale RCS&RDS s-a produs în câteva ore, pe parcursul serii de joi, 29 noiembrie, înainte cu o zi ca acordul de retransmisie între Discovery şi RCS să expire (acordul expiră pe 30 noiembrie).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...