Republica Moldova a fost aruncată în braţele unei coaliţii nefireşti – ministrul adjunct de externe

Ministrul adjunct de externe Valeriu Chiveri şi-a anunţat luni demisia din funcţie pe o reţea de socializare, pentru a se alătura proiectului politic lansat de fostul premier Iurie Leancă, motivându-şi decizia prin faptul că nu doreşte să activeze într-un guvern minoritar susţinut de comunişti, relatează mass-media de peste Prut.
Economica.net - mar, 10 mart. 2015, 07:57
Republica Moldova a fost aruncată în braţele unei coaliţii nefireşti -  ministrul adjunct de externe

Informaţia a fost ulterior confirmată de către şefa serviciului de presă al Ministerului de Externe moldovean, Ana Taban, potrivit Unimedia.

Republica Moldova fost aruncată ‘în braţele unei coaliţii nefireşti, care nu are capacitatea să realizeze reformele necesare’, şi-a motivat Chiveri decizia pe contul său de Facebook.

‘Nu cred în capacitatea unui guvern minoritar de a promova reforme, nu cred în capacitatea unui astfel de guvern de a implementa agenda de asociere cu UE. În ultima perioadă, până la momentul învestirii noului guvern, la fel ca mulţi cetăţeni, am trăit între clipe de deznădejde şi speranţă, am sperat până în ultimul moment că partidele de orientare democratică vor asigura o guvernare majoritară proeuropeană, extrem de importantă pentru Republica Moldova în acest moment’, a mai declarat Valeriu Chiveri.

Săptămâna trecută au aderat la proiectul lui Iurie Leancă fostul vicepremier pentru reintegrare, Eugen Carpov, şi Victor Lutenco, şef al Biroului pentru diaspora.

Leancă îşi va lansa noul partid cel mai probabil săptămâna viitoare, iar prioritatea sa este atragerea oamenilor de calitate, după cum a mărturisit fostul premier într-un interviu acordat ziarului Timpul.

‘Prioritatea mea nu este să atrag oameni din PLDM, ci să atrag cât mai mulţi oameni de calitate din toate zonele de activitate, profesionişti, cu care să putem alcătui într-adevăr o echipă consistentă. Şi vă asigur că din echipă vor face parte oameni care şi-au dovedit deja competenţa în domenii importante’, a spus Iurie Leancă.

Fostul premier moldovean a subliniat că acest proiect politic va fi construit gradual şi va fi o alternativă la actualele partide politice, ‘care au furat votul electoratului din 30 noiembrie’.

Potrivit jurnal.md, Valeriu Chiveri a activat ca ministru adjunct de externe începând din iunie 2013. Anterior, el a fost ambasador al Republicii Moldova în Austria şi Slovacia, dar şi şef al Delegaţiei Permanente a Republicii Moldova pe lângă OSCE.

După plecarea lui Leancă şi Carpov, grupul parlamentar al PLDM este format din 21 de deputaţi

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...