Roca Investment vrea să ajungă la 150 milioane de euro pînă în 2026, prin două majorări succesive de capital

Rudolf Vizental, CEO și cofondator ROCA Investments, spune că, pe termen mediu obiectivul fondului deschis de investiții Roca Investment ”este să atingem în 2026 o valoare de piață de 150 de milioane de euro, la care vor contribui și două viitoare runde de majorări de capital.”
Gabriela Ţinteanu - mar, 03 sept. 2024, 22:29
Roca Investment vrea să ajungă la 150 milioane de euro pînă în 2026, prin două majorări succesive de capital

”ROCA Investments este structurată ca un fond de privat equity deschis, ce aplică modelul buy & build, cu specific de acționar majoritar, specializat în preluarea și transformarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie. Așadar, suntem mereu în căutarea celor mai bune oportunități din piață. Principalul obiectiv în 2024 este consolidarea celui de-al treilea pilon de dezvoltare, alături de cei existenți, specializați pe materiale de construcții – ROCA Industry și agricultură, ROCA Agri RDF”, a declarat Rudi Vizental într-un interviu pentru Economica.net.

Chiar dacă valoarea dividendelor pentru 2023 nu a fost făcută piublică, Rudi Vizental spune câte ceva din planurile de viitor ale fondului de private equity cu cea mai dinamică dezvoltare din România.

”Contextul economic este unul dificil, dar ne respectăm promisiunile făcute. Așa cum am menționat, evaluarea portofoliului va fi anunțată la sfârșitul primului trimestru din 2025. Totuși, obiectivul nostru pe termen mediu este să atingem în 2026 o valoare de piață de 150 de milioane de euro, la care vor contribui și două viitoare runde de majorări de capital”, a declarat Rudi Vizental, CEO și cofondator ROCA Investments.

ROCA Industry, primul holding industrial din România, specializat în producția de materiale de construcții, listat pe piața principală BVB sub simbolul ROC1, a înregistrat în primul semestru din 2024 o cifră de afaceri la nivel cumulat de 314,5 milioane RON, conform raportului financiar aferent primelor șase luni ale anului, potrivit unui comunicat.

Astfel, veniturile companiilor din cadrul holdingului au crescut cu 9,5% comparativ cu S1 2023, în pofida unui context de piață dificil pentru piața materialelor de construcții. Holdingul, deținut majoritar de compania de private equity ROCA Investments, reprezintă un pilon strategic al acesteia, conceput pentru a crea valoare în economie prin consolidarea și modernizarea capacităților de producție locale, având ca obiectiv creșterea competitivității industriei naționale.

În raport cu rezultatele obținute în S1 2023, ROCA Industry a înregistrat evoluții pozitive și la nivelul profitului operațional, EBITDA cumulată la nivelul întregului holding atingând valoarea de 36,3 mil. RON (marjă EBITDA de 11,5% din cifra de afaceri), reprezentând o creștere de 75,2% vs S1 2023. Totodată, în prima jumătate a lui 2024, holdingul a înregistrat un profit net cumulat ce însumează 4,5 milioane RON.

 

Te-ar mai putea interesa și
UE ar putea reduce taxele vamale suplimentare propuse pentru maşinile Tesla produse în China – Bloomberg
UE ar putea reduce taxele vamale suplimentare propuse pentru maşinile Tesla produse în China – Bloomberg
Uniunea Europeană este pregătită să facă mici ajustări în sens descrescător la taxele vamale suplimentare propuse pentru vehiculele electrice (EV) pe care Tesla şi alţi producători auto le......
Record în Germania. Inflaţia a scăzut la cel mai scăzut nivel din iunie 2021
Record în Germania. Inflaţia a scăzut la cel mai scăzut nivel din iunie 2021
Inflaţia în Germania a scăzut în august la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, conform celei de-a doua estimări ...
Marca Geely va fi lansată oficial în România pe 20 septembrie 2024
Marca Geely va fi lansată oficial în România pe 20 septembrie 2024
Marca Geely, parte a grupului chinez Geely Auto, va debuta oficial pe piața din România peste doar câteva zile.
Chisăliţă: Scăderea preţului gazelor din producţia internă nu se poate realiza „din pix”. Trei modalităţi pentru reducerea preţurilor
Chisăliţă: Scăderea preţului gazelor din producţia internă nu se poate realiza „din pix”. Trei modalităţi ...
Scăderea costurilor unitare pe componentele de servicii, concurenţa ridicată în piaţă şi reducerea fiscalităţii ...