1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

România a lansat încă o comandă pentru achiziţia de vehicule blindate Piranha III

România a făcut luna trecută o nouă comandă pentru achiziţia de vehicule blindate Piranha III, produse de compania elveţiană General Dynamics European Land Systems, transmite agenţia de presă UPI (United Press International).

26 ian, 2017 | Agerpres

Este a cincea comandă de acest fel a Ministerului Român al Apărării, iar achiziţia se înscrie în programul de modernizare derulat de armata română, indică sursa citată.

Piranha III este un transportor blindat 8x8 ce poate atinge viteza maximă de 100 de kilometri pe oră şi are o autonomie de circa 800 de kilometri. Vehiculul are un echipaj alcătuit din trei până la cinci militari.

Reprezentanţii General Dynamics European Land Systems (GDELS) spun că armata română foloseşte din 2006 transportoarele Piranha.

'Armata României este un important utilizator de vehicule Piranha, iar acest contract ne onorează pentru că reflectă încrederea deosebită şi satisfacţia forţelor armate române faţă de acest vehicul', a spus unul dintre vicepreşedinţii grupului GDELS, Thomas Kauffmann, citat de UPI.

Contractul a fost semnat în luna decembrie. Reprezentanţii grupului elveţian nu au precizat numărul vehiculelor cuprinse în această comandă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO