România mai cumpără încă un elicopter S-70 Black Hawk de la PZL Mielec, subsidiara poloneză a Lockheed Martin

Ministerul Afacerilor Interne al României, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, a atribuit PZL Mielec, o companie din grupul Lockheed Martin, un contract suplimentar pentru achiziționarea unui elicopter utilitar Black Hawk de nouă generație pentru servicii de urgență și de stingere a incendiilor, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - mar, 25 iun. 2024, 19:25
România mai cumpără încă un elicopter S-70 Black Hawk de la PZL Mielec, subsidiara poloneză a Lockheed Martin

Această aeronavă suplimentară se va alătura flotei românești de elicoptere utilitare Sikorsky S-70M Black Hawk, fabricate în Europa, care asigură în prezent operațiuni de căutare și salvare maritimă și terestră, de stingere a incendiilor, de transport și de asistență medicală de urgență. În 2023, România a primit șapte elicoptere S-70M ca parte a unui acord-cadru care prevede o cantitate de până la 12 elicoptere S-70M Black Hawk de fabricație poloneză. Cu această aeronavă suplimentară, flota românească de elicoptere S-70M va crește la opt.


„Acest S-70M Black Hawk construit în Polonia va extinde și mai mult raza de acțiune a flotei românești existente de elicoptere Black Hawk și sprijină România în angajamentul său de a contribui la consolidarea pregătirii europene pentru dezastre”, a declarat Dennis Goege, vicepreședinte al Lockheed Martin pentru Europa Centrală și de Est. „Aceste aeronave de nouă generație vor fi un atu de lungă durată pentru România, oferind caracteristici îmbunătățite și siguranță în zbor pentru rolul lor de transport mediu-greu, așa cum a fost demonstrat la nivel mondial, dar mai ales de forțele de stingere a incendiilor din Statele Unite.”

România a făcut această achiziție cu finanțare din fondurile programului RescEU al Uniunii Europene, parte a Operațiunii Europene de Protecție Civilă și Ajutor Umanitar, creat pentru a finanța, printre altele, o flotă de avioane și elicoptere de stingere a incendiilor.

Capacități regionale în creștere pentru Black Hawk

Proiectat la standarde militare exigente, elicopterul S-70 Black Hawk este o platformă cu dublă utilizare, care este ideal pentru a îndeplini misiunile cu rază lungă de acțiune și de mare altitudine cerute de Ministerul Afacerilor Interne din România. Acestea includ misiuni de ajutor în caz de dezastre, căutare și salvare, transport medical, transport de încărcătură externă, stingere a incendiilor și misiuni de urgență maritimă.

Designul militar al acestor elicoptere robuste le permite să zboare în condiții meteorologice și de mediu dificile. Cu peste 5.000 de aeronave Hawk produse, cu peste 5 milioane de ore de zbor în luptă și îmbunătățiri continue, acest elicopter versatil, pentru misiuni multiple, este operat de peste 35 de țări.

La începutul acestui an, Lockheed Martin și Aerostar S.A. au inaugurat primul centru de întreținere, reparare și revizie (MRO) certificat pentru elicopterele S-70 Black Hawk din Europa. Centrul Black Hawk înființat la Bacău va sprijini disponibilitatea operațională și mentenanța flotei de elicoptere Black Hawk.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron a acceptat demisia Guvernului francez, care va funcționa ca un cabinet interimar
Emmanuel Macron a acceptat demisia Guvernului francez, care va funcționa ca un cabinet interimar
Preşedintele francez Emmanuel Macron a acceptat marţi demisia guvernului premierului Gabriel Attal, după eşecul acestuia de a obţine o majoritate pentru coaliţia pro-prezidenţială la......
APIA: Fermierii trebuie să respecte interdicția de a incendia miriștile și vegetaţia pajiştilor permanente, pentru a putea accesa plățile directe și fondurile de dezvoltare rurală
APIA: Fermierii trebuie să respecte interdicția de a incendia miriștile și vegetaţia pajiştilor permanente, pentru ...
Fermierii au obligaţia respectării interdicţiilor de a incendia miriştile şi vegetaţia pajiştilor permanente, începând ...
România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024 – 2025
România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024 – 2025
În primele două săptămâni din sezonul 2024/25, Uniunea Europeană a exportat o cantitate de 788.201 de tone de grâu ...
Vânzările de ceasuri elvețiene de lux au scăzut puternic, în special ca urmare a prăbușirii cererii în China
Vânzările de ceasuri elvețiene de lux au scăzut puternic, în special ca urmare a prăbușirii cererii în China
Vânzările de ceasuri elveţiene de lux sunt în scădere semnificativă, în condiţiile în care consumatorii îşi regândesc ...