1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

Extern

România trimite Republicii Moldova un ajutor umanitar de peste 16 milioane lei în produse alimentare şi păcură

Guvernul a decis acordarea unui ajutor umanitar Republicii Moldova în valoare de 16.690.000 de lei, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

18 feb, 2016 | Agerpres

Potrivit acestuia, ajutorul constă în produse alimentare de bază - făină, zahăr, mălai, paste făinoase, conserve de carne, de pate, de legume, dar şi în păcură pentru încălzire.

'Transportul acestor produse se realizează prin mijloacele auto din subordinea Administraţiei Rezervelor de Stat. Pentru păcură este nevoie de o alocare suplimentară de fonduri de 3.130.000 lei din Fondul de rezervă bugetară pentru a suplimenta bugetul MAI care va coordona acest transport. Este un ajutor umanitar cu titlu gratuit pe care Guvernul României l-a promis Republicii Moldova şi care ţine cont de necesităţi locale în anumite sate şi comune din Republica Moldova care trec printr-o perioadă dificilă', a afirmat Suciu.

Surse oficiale au precizat pentru AGERPRES că Guvernul ar putea acorda în perioada următoare din fondurile Ministerului Dezvoltării şi un grant nerambursabil de un milion de euro pentru proiecte de utilitate publică în Republica Moldova.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO