S-au deschis opt puncte de trecere a frontierei româno-ungare ocazionale

Opt puncte de trecere a frontierei româno-ungare ocazionale au fost deschise, sâmbătă, între orele 10,00 - 18,00, în judeţele Bihor, Arad şi Satu Mare, alte două urmând să fie deschise duminică, în Arad şi Satu Mare.
Economica.net - sâm, 18 feb. 2017, 11:43
S-au deschis opt puncte de trecere a frontierei româno-ungare ocazionale

Opt puncte de trecere a frontierei româno-ungare ocazionale au fost deschise, sâmbătă, între orele 10,00 – 18,00, în judeţele Bihor, Arad şi Satu Mare, alte două urmând să fie deschise duminică, în Arad şi Satu Mare, informează Agerpres.

Cele 10 noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria vor fi deschise în zilele de week-end pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare şi vor fi monitorizate până în luna iunie, iar, ulterior, în funcţie de trafic, se va decide dacă acestea vor fi închise sau vor fi deschise mai multe zile pe săptămână.

„Punctele de trecere sunt pentru toţi locuitorii din judeţele Bihor şi Arad, nu numai pentru cetăţenii din localităţile de frontieră unde s-au deschis acestea. Cele şase din Bihor şi Arad s-au deschis astăzi, urmând ca şi cel de la Nădlac III să se deschidă mâine”, a declarat sâmbătă chestorul Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Tot sâmbătă s-au deschis şi cele două puncte din judeţul Satu Mare, la Bercu şi Horea, după cum a precizat, pentru AGERPRES, Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Maramureş.

Şeful ITPF Oradea, cu atribuţii în cele două judeţe de graniţă, a precizat că toţi bihorenii şi arădenii, cetăţeni români cu domiciliul stabil în aceste judeţe, pot să tranziteze prin aceste puncte ocazionale în baza cărţii de identitate sau a paşaportului, cu autovehicule de transport persoane până la 3,5 tone, mai puţin autovehicule de transport marfă.

„Noi am trimis în fiecare punct câte un autovehicul de-al nostru, un microbuz, în care avem tehnica necesară şi personalul care îşi desfăşoară activitatea”, a spus şeful ITPF Oradea.

Cele trei puncte de frontieră deschise sâmbătă în Bihor sunt la Voivozi (comuna Şimian), Roşiori şi Cheresig (comuna Toboliu). În Arad, acestea se află în localităţile Variaşu Mic, Grăniceri şi Iermata Neagră. Alte puncte de trecere a frontierei s-au deschis şi în judeţul Satu Mare, la Bercu şi Horea.

Duminică, vor fi deschise punctele Nădlac III, în judeţul Arad, şi cel de la Peleş, în judeţul Satu Mare.

Conducerea Consiliului Judeţean Bihor aprecia, într-un comunicat remis AGERPRES vineri seară, că deschiderea celor zece puncte de frontieră la graniţa româno-ungară va însemna „o nouă etapă a dezvoltării comunităţilor locale şi a cooperării economice şi sociale microregionale”

Te-ar mai putea interesa și
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani vor primii elevii
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani ...
Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO), și în parteneriat cu Ministerul Educației, lansează apelurile......
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea ...
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...