1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Şase din 10 americani se opun ieşirii SUA din acordul de la Paris privind clima - sondaj

Şase din 10 americani se opun retragerii SUA din acordul de la Paris privind clima, decizie pe care preşedintele Donald Trump a anunţat-o săptămâna trecută, relatează EFE, care citează un sondaj publicat luni de Washington Post şi ABC News.

06 iun, 2017 | Agerpres

Conform sondajului, realizat prin telefon pe un eşantion de 527 de adulţi americani în perioada 2-4 iunie, 59% au răspuns negativ la întrebarea dacă sunt de acord cu decizia lui Trump de a retrage SUA din acordul istoric de la Paris menit să combată schimbările climatice. În total, 59% dintre americani s-au pronunţat împotriva retragerii din acordul de la Paris, 28% s-au declarat de acord cu decizia lui Trump, iar 13% nu au avut nicio opinie. Totodată, 46% dintre persoanele care au participat la sondaj s-au opus ferm renunţării la acord, 17% s-au declarat 'într-o formă sau alta' împotriva abandonării acordului, iar 16% au salutat faptul că Trump şi-a îndeplinit una dintre promisiunile din timpul campaniei electorale de anul trecut.

Aproape jumătate dintre americani şi-au exprimat opinia că această decizie va provoca pierderi de locuri de muncă. În paralel, 51% dintre persoanele chestionate au declarat că retragerea din acordul de la Paris va aduce prejudicii eforturilor internaţionale de combatere a schimbărilor climatice şi 55% au considerat că abandonarea acordului va aduce prejudicii leadership-ului american pe plan mondial.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO