UPDATE Secretar de stat în Ministerul Transporturilor reţinut de DNA pentru şantaj. Premierul Tudose l-a demis

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ninel Cercel a fost reţinut de procurorii DNA pentru şantaj, în cazul vagonului unui tren cu azotat de amoniu la care s-a produs un incendiu, în 31 octombrie, în Gara Comarnic. El este acuzat că a şantajat şi ameninţat un director din CFR pentru a demisiona din funcţie, potrivit News.ro.
Economica.net - vin, 10 nov. 2017, 16:56
UPDATE Secretar de stat în Ministerul Transporturilor reţinut de DNA pentru şantaj. Premierul Tudose l-a demis

În 31 octombrie, în staţia Comarnic s-a constatat un început de incendiu la un tren de marfă care transporta azotat de amoniu de la Azomureş, scrie News.ro.

Potrivit DNA, conducerea CFR a luat măsurile necesare astfel ca trenul să fie fost scos în afara gării, populaţia şi infrastructura feroviară nefiind puse în pericol, iar ulterior trenul şi-a continuat deplasarea spre destinaţia finală Ploieşti Triaj, conducerea Ministerului Transporturilor şi cea a companiei CFR Marfă SA netratând incidentul ca pe un eveniment grav.

În contextul acestui incident, începând din 1 noiembrie secretarul de stat Ninel Cercel i-a solicitat imperativ, direct sau prin intermediari, directorului Centrului Zonal Marfă Braşov să demisioneze pentru că în caz contrar va fi demis, chiar dacă incidentul nu s-a produs pe raza sa teritorială de responsabilitate.

„Varianta oferită de inculpat părţii vătămate în schimbul demisiei a fost că va fi absolvit de orice răspundere disciplinară, va avea în continuare un post de consilier pe care inculpatul îl va înfiinţa special şi la Braşov, promiţându-i totodată că ulterior, în cadrul reorganizării CFR Marfă, îl va susţine în faţa ministrului pentru a fi numit şef de regională. Partea vătămată nu a acceptat condiţiile inculpatului, astfel încât mijloacele de constrângere folosite de inculpat au fost ameninţarea cu controale în urma cărora va fi demis”, arată DNA.

Potrivit anchetatorilor, în 3 noiembrie secretarul de stat a trimis la Braşov două echipe de control, iar în aceeaşi zi directorul respectiv a fost notificat că în 6 noiembrie este convocat la Bucureşti întrucât este cercetat disciplinar.

„Scopul urmărit de inculpat prin acţiunile îndreptate împotriva părţii vătămate pentru a-l îndepărta din funcţia de manager al CZM Braşov l-a constituit obţinerea unui folos patrimonial de către societăţi private de transport care să beneficieze, în detrimentul CFR Marfă, de contractul avut de această societate cu Azomureş. Aceasta, deoarece persoana vătămată s-a opus constant ca alte societăţi private să preia activităţi din contractul CFR Marfă, în detrimentul acestei societăţi”, mai spune DNA.

Secretarul de stat va fi dus la Tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ninel Cercel fusese numit în funcţie în luna august. Anterior, a deţinut funcţia de director al Regionalei Craiova a CFR Călători.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a început să acorde subvențiile pentru porcine și păsări
APIA a început să acorde subvențiile pentru porcine și păsări
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor, atât pentru pachetul......
Johnson & Johnson amână distribuirea vaccinului său în Europa, după apariția unor cazuri de tromboze în SUA. UE cere explicaţii
Johnson & Johnson amână distribuirea vaccinului său în Europa, după apariția unor cazuri de tromboze în SUA. ...
Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anunţat marţi că a luat decizia să amâne începerea distribuirii vaccinului ...
Franța a supendat toate zborurile din și spre Brazilia
Franța a supendat toate zborurile din și spre Brazilia
Franţa a decis să suspende până la noi ordine toate zborurile între Brazilia şi Franţa din cauza îngrijorărilor ...
CEO Levi Strauss: Pandemia a făcut să se încheie moda blugilor strâmți
CEO Levi Strauss: Pandemia a făcut să se încheie moda blugilor strâmți
Au apărut veşti bune pentru americanii care s-au îngrăşat în timpul pandemiei de COVID-19: blugii strâmţi nu mai ...