1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 32 º

Extern

Şeful diplomaţiei poloneze: Germania se preocupă mai mult de interesele Rusiei decât ale Europei

Autorităţile Germaniei se preocupă mai mult de interesele ruseşti, în detrimentul securităţii în Europa Centrală şi de Est, a declarat ministrul de externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, într-un interviu publicat marţi de Berliner Zeitung, citat de agenţia de presă TASS.

15 dec, 2015 | Agerpres

'Polonia a aderat la NATO în 1999, însă până la această oră pe teritoriul Poloniei şi al Europei Centrale nu sunt amplasate niciun fel de trupe ale Alianţei. Acest lucru se întâmplă pentru că Germania se preocupă mai mult de interesele Rusiei, decât de securitatea Europei Centrale', a spus şeful diplomaţiei poloneze pentru Berliner Zeitung.

În acelaşi interviu, Waszczykowski a explicat de ce Polonia se opune construcţiei gazoductului 'Nord Stream-2'. 'Suntem şocaţi de ceea ce se întâmplă. Am atenţionat de ani buni că 'Nord Stream' este un proiect strict politic, ca (Rusia) să ocolească Europa Centrală şi să aibă posibilitatea de şantaj. Am explicat acest lucru Germaniei, însă partea germană comite aceleaşi greşeli şi încearcă să ne convingă că acesta nu este un gazoduct politic, ci un proiect al unor oameni de afaceri privaţi. Nu ne-am născut ieri şi înţelegem că pe de o parte (în acest proiect) se află Rusia, iar pe de altă parte - marile concerne, care dictează politica statului (german)', a afirmat ministrul de externe al Poloniei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO