1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Serbia a obţinut acordul FMI pentru o majorare cu 5-7% a salariilor din sectorul public

Fondul Monetar Internaţional a acceptat planul Serbiei de a majora anul viitor pensiile şi salariile din sectorul public, a anunţat duminică premierul Aleksandar Vucic, la conferinţa de presă desfăşurată după încheierea vizitei delegaţiei FMI la Belgrad, transmite Reuters.

31 oct, 2016 | Agerpres

De asemenea, oficialul sârb a dat asigurări că va face tot posibilul să găsească un cumpărător pentru mina de cupru deţinută de stat - RTB Bor - care înregistrează pierderi masive.

La finele lui 2014, Guvernul conservator condus de premierul Aleksandar Vucic a tăiat pensiile şi salariile pentru a putea obţine un împrumut stand-by în valoare de 1,2 miliarde de euro de la FMI.

FMI a fost de acord cu o majorare cu 5-7% a salariilor din sectorul public şi creşterea pensiilor de anului viitor, a declarat Vucic. Acesta a adăugat: 'Am avut discuţii dificile şi îndelungate cu FMI. Ei sunt întotdeauna prudenţi, dar cred că am obţinut rezultate bune, care ne fac mândri'.

În 2015, creşterea economiei a fost peste aşteptări, dar problema companiilor de stat rămâne un subiect sensibil în negocierile cu FMI, care insistă că acestea trebuie făcute să revină pe profit sau să fie vândute ori închise - ceea ce ar avea ca rezultat concedieri masive.

'Nu vom permite un colaps al RTB Bor. Îi voi implora pe chinezi, sunt capabil să stau în genunchi în faţa premierului chinez Li Keqiang pentru asta', a declarat Vucic, care a promis o soluţie în următoarele şase luni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO