1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Societe Generale face concedieri la divizia de investiţii - GBIS

Al doilea grup bancar francez, Societe Generale, intenţionează să concedieze 128 de angajaţi de la divizia sa de investiţii - Global Banking & Investor Solutions (GBIS), a anunţat, duminică, sindicatul CGT, transmite Reuters.

04 apr, 2016 | Agerpres

Sindicatul nu a precizat în ce perioadă vor fi făcute concedierile. Acestea fac parte din planul reducere a costurilor anunţat de SocGen anul trecut.

Un purtător de cuvânt al Societe Generale a refuzat să comenteze informaţia.

Băncile europene se află sub presiune pentru a-şi reduce numărul de sucursale, deoarece tot mai mulţi clienţi apelează la serviciile de online banking.

SocGen a anunţat recent extinderea serviciilor de online banking în Franţa, prin investiţii de 1,5 miliarde de euro în următorii cinci ani, şi reducerea numărului de sucursale cu 20% până în 2020.

Anul trecut, Societe Generale a realizat un profit net de patru miliarde de euro, în creştere cu 49,3% comparativ cu 2014. În ceea ce priveşte activitatea subsidiarei din România, BRD - Groupe Societe Generale, banca franceză precizează că veniturile realizate de aceasta au scăzut anul trecut cu 4,8%, până la 516 milioane de euro, din cauza presiunilor asupra marjelor. Cu toate acestea, graţie îmbunătăţirii costului riscurilor, BRD - Groupe Societe Generale a avut în 2015 o contribuţie pozitivă de 18 milioane de euro la profitul net al grupului după o pierdere de 32 milioane euro în 2014.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă, după totalul activelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO