1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Societe Generale face concedieri la divizia de retail din Franţa

Societe Generale intenţionează să extindă numărul angajaţilor care vor fi concediaţi la principala sa divizie de retail din Franţa până în 2020, ca parte a unei revizii mai ample a activităţii, în vederea reducerii costurilor, deoarece tot mai mulţi clienţi apelează la serviciile de online banking, transmite Bloomberg.

10 mar, 2016 | Agerpres

Societe Generale va elimina 550 de locuri de muncă la departamentul de asistenţă retail-banking, deşi va încerca să evite plecările forţate, se arată într-un plan prezentat miercuri sindicatelor. Anterior, al doilea grup bancar francez anunţase că intenţionează să renunţe la 2.000 de angajaţi, sau 7% din totalul forţei de muncă, la subsidiara de retail.

Băncile europene sunt sub presiune pentru a-şi reduce numărul de sucursale deoarece tot mai mulţi clienţi apelează la serviciile de online banking.

SocGen a anunţat recent extinderea serviciilor de online banking în Franţa prin investiţii de 1,5 miliarde de euro în următorii cinci ani şi reducerea numărului de sucursale cu 20% până în 2020.

Joi, acţiunile SocGen au urcat cu 0,4%, la 35,14 euro, la Bursa de la Paris. Anul acesta titlurile au scăzut cu aproximativ 17%.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă, după totalul activelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO