Sorin Cîmpeanu: Nu ne jucăm cu copiii deschide şcoala – închide şcoala

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a evidenţiat, luni, că decizia privind desfăşurarea cursurilor se ia săptămânal în funcţie de rata de infectare înregistrată în ziua de vineri, iar, în prezent, doar unităţile de învăţământ din 13 localităţi trebuie să desfăşoare cursuri online, potrivit reglementărilor în vigoare.
AGERPRES - lun, 20 sept. 2021, 12:26
Sorin Cîmpeanu: Nu ne jucăm cu copiii deschide şcoala - închide şcoala

El a precizat, la Digi 24, că este vorba despre cinci localităţi în judeţul Satu Mare, două în Cluj şi câte una în Sibiu, Caraş-Severin, Neamţ, Arad, Dolj şi Sălaj.

Presa a relatat că în localitatea Afumaţi din judeţul Ilfov cursurile se vor desfăşura de luni online, însă ulterior autorităţile locale au revenit asupra deciziei după ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut, elevii fiind chemaţi să participe la ore în format fizic de marţi.

„Ordinul comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii reglementează foarte bine, foarte clar. La articolul 2, alineatul 3 spune clar că scenariul de funcţionare a şcolii pe parcursul anului şcolar se va actualiza săptămânal. Săptămânal, înseamnă o dată pe săptămână, cu referinţă la ziua de vineri. Vineri înseamnă vineri şi nu duminică, nu luni, nu marţi. (…) Ordinul comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii a făcut obiectul unei hotărâri CNSU. Vineri au fost pe site-ul DSP 13 localităţi care au depăşit rata de infectare de 6 la mie. (…) Sunt singurele 13 localităţi care au bază legală pentru funcţionare în online această săptămână. Orice altă localitate constituie o invenţie neavenită a autorităţilor locale. Constituie o încălcare a ordinului comun Sănătate – Educaţie. Nu ne jucăm cu copii deschise şcoala – închide şcoala”, a afirmat ministrul.

Cîmpeanu a informat că a luat legătura cu reprezentanţii Inspectoratul Şcolar Ilfov şi cu celelalte autorităţi din judeţ şi le-a cerut „să remedieze rapid situaţia”.

„Am luat deja legătura cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov, cu celelalte autorităţi din Ilfov. Le-am cerut să remedieze rapid situaţia în interesul elevilor şi, de asemenea, am cerut tuturor inspectorilor şcolari judeţeni din toate judeţele României să citească atent ordinul comun de ministru şi să îl aplice. Aplicarea acestui ordin comun de ministru nu este facultativă”, a subliniat el.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii reglementează „toate situaţiile posibile”.

„Am reglementat toate situaţiile posibile la nivelul acestui ordin de ministru. Această variantă este mult mai clară şi mai explicită decât oricare din variantele anterioare şi trebuie respectată în interesul elevilor. Sunt convins că la modul la care am făcut apel la respectarea reglementărilor legale nu va mai fi nicio situaţie în care să inventeze pe lângă cadrul legal decizii. (…) Ziua de vineri este singura zi de referinţă”, a arătat ministrul.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Speedweel demarează construcția primelor apartamente din proiectul PALTIM din Timișoara, o investiție totală de 65 de milioane de euro
Speedweel demarează construcția primelor apartamente din proiectul PALTIM din Timișoara, o investiție totală de 65 de ...
Dezvoltatorul cu acționari belgieni lansează vânzările pentru prima clădire rezidențială din proiectul PALTIM, cu ...
Criza Covid-19 loveşte din plin Ucraina: Record de noi infectări şi decese
Criza Covid-19 loveşte din plin Ucraina: Record de noi infectări şi decese
Ucraina a consemnat vineri a doua zi succesivă cu bilanţuri record ale infectărilor cu coronavirus şi deceselor, a comunicat ...
Caixabank ar putea să îşi vândă participaţia de 9,92% pe care o deţine la Erste Group
Caixabank ar putea să îşi vândă participaţia de 9,92% pe care o deţine la Erste Group
Grupul bancar spaniol Caixabank a anunţat joi că analizează posibilitatea vânzării întregii sale participaţii de 9,92% ...