Sosirile în structuri turistice au scăzut cu 1,6% în iulie, iar înnoptările cu 4,2%

Sosirile turiştilor au scăzut în iulie cu 1,6% faţă de luna corespunzătoare din 2012, la 989.700, în timp ce înnoptările au totalizat 2,86 milioane, cu 4,2% mai puţin, turiştii concentrându-se mai mult decât în anii precedenţi pe zona de litoral, care a depăşit 30% din total, potrivit INS.
Economica.net - lun, 02 sept. 2013, 08:48
Sosirile în structuri turistice au scăzut cu 1,6% în iulie, iar înnoptările cu 4,2%

Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna iulie 2013 80,6% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat 19,4% din numărul total de sosiri, ponderi apropiate de cele din luna iulie 2012.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (80,4% din total turişti străini), iar din aceştia 85,9% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Sosirile în hoteluri deţin în luna iulie 2013 o pondere de 73,6% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare. Faţă de luna iulie 2012, sosirile în hoteluri în luna iulie 2013 sunt în scădere cu 1,5%.

Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna iulie 86,1% din numărul total de înnoptări, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 13,9%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (80,0% din total turişti străini), iar din aceştia 83,5% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în luna iulie 2013 a fost de 3,1 zile la turiştii români şi la turiştii străini a fost de 2,1 zile.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna iulie 2013 a fost de 33,4% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 1,5 puncte procentuale faţă de luna iulie 2012.
La hoteluri s-au înregistrat indici de utilizare a locurilor de cazare în luna iulie 2013 de 41,7%.

Comparativ cu luna iulie 2012, în luna iulie 2013 la punctele de frontieră s-a înregistrat o creştere atât la sosirile vizitatorilor străini (3,2%) cât şi la plecările în străinătate ale vizitatorilor români (5,1 %).

În primele şapte luni, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat o creştere cu 3,3% şi înnoptările o scădere cu 0,6 %.

Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în această perioadă 78,1% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat 21,9% din numărul total de sosiri, ponderi apropiate de cele din perioada de primele şapte luni din 2012.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primare turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (81,0% din total turişti străini), iar din aceştia 85,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Sosirile în hoteluri deţin în perioada ianuarie – iulie o pondere de 74,9% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare. Faţă de intervalul similar de anul trecut, sosirile în hoteluri în perioada sunt în creştere cu 1,7%.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în primele şapte luni au însumat 9,98 milioane, în scădere cu 0,6% faţă de cele din perioada 1.I-31.Vll.2012.

Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în aceast- perioadă 80,9% din numărul total de înnoptări, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 19,1%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primare turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (80,9% din total turişti străini), iar din aceştia 83,9% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în perioada 1.I-31.Vll.2013 a fost de 2,4 zile la turiştii români şi la turiştii străini a fost de 2,0 zile.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în perioada 1.I-31.Vll.2013 a fost de 22,9% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 1,2 puncte procentuale faţă de perioada 1.I-31.Vll.2012.

La hoteluri s-au înregistrat indici de utilizare a locurilor de cazare în perioada 1.I-31.Vll.2013 de 28,5%.

Te-ar mai putea interesa și
FMI avertizează cu privire la optimismul excesiv al piețelor, în contextul așteptărilor mari privind relaxarea politicilor fiscale de către băncile centrale
FMI avertizează cu privire la optimismul excesiv al piețelor, în contextul așteptărilor mari privind relaxarea politicilor ...
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat asupra exuberanţei excesive a pieţelor, în condiţiile în care investitorii urmăresc cu atenţie deciziile băncilor centrale, care vor să......
Industria eoliană a instalat în 2023 capacități record de 117 gigawați – raport GWEC
Industria eoliană a instalat în 2023 capacități record de 117 gigawați – raport GWEC
Industria eoliană globală a instalat anul trecut noi capacităţi de 117 gigawaţi (GW), un nivel record, dar trebuie anual ...
IKEA respinge acuzațiile că ar distruge pădurile românești și susține că acțiunile sale sunt în conformitate cu cele mai înalte standarde de mediu
IKEA respinge acuzațiile că ar distruge pădurile românești și susține că acțiunile sale sunt în conformitate cu ...
Reprezentanţii companiei Ingka Investments susţin că practicile acesteia de gestionare a pădurilor sunt stabilite în ...
Acționarii Stellantis au aprobat pachetul salarial pentru directorul general Carlos Tavares
Acționarii Stellantis au aprobat pachetul salarial pentru directorul general Carlos Tavares
Acţionarii Stellantis au aprobat marţi compensaţia pentru conducerea producătorului auto acordată pentru rezultatele ...