SSD-ul potrivit pentru centrul tau de date – Seria Kingston DC

Astăzi, o cantitate imensă de date este produsă în fiecare secundă din fiecare zi. Potrivit unui raport al IDC, până în 2025 vor fi create 175 de zettabytes de date. Acesta este un salt uriaș, de la doar 33 de zettabytes în 2018. Luând în considerare acest aspect, mulți directori IT au fost ocupați cu dezvoltarea și modernizarea infrastructurii existente a centrelor de date, pentru a-și crește capacitatea și a spori performanța sistemelor lor, păstrând în același timp datele în siguranță.
Economica.net - lun, 21 dec. 2020, 07:55
SSD-ul potrivit pentru centrul tau de date - Seria Kingston DC

Recunoscând această tendință de creștere, numeroase companii s-au orientat către unitățile SSD (Solid-State Drives) pentru a-și crește nu numai capacitatea de a gestiona creșterea actuală și cea așteptată a informațiilor, ci și pentru a obține un flux de date ridicat și o latență scăzută a tranzacțiilor. SSD-ul ca soluție de stocare a datelor a câștigat tracțiune de-a lungul anilor, fiind îmbunătățit continuu pentru a oferi valoare și beneficii suplimentare, precum performanțe îmbunătățite, eficientă și fiabilitate, dar și cheltuieli generale de operare reduse.

Chiar și în rândul profesioniștilor IT există confuzie cu privire la unitățile SSD. O parte dintre ei au impresia că toate unitățile au performanțe identice, fără o diferență reală între ele, deoarece sunt doar memorie flash. În realitate lucrurile stau un pic diferit.

Modul în care un SSD este construit pentru mașinile client precum un notebook sau un desktop (un dispozitiv de lucru zilnic) este foarte diferit față de modul în care este construit un SSD pentru a deservi aplicațiile din centre de date. Sarcinile de lucru sunt foarte diferite. Încărcarea serverului menține de obicei un ciclu de funcționare de 100% 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, pe tot parcursul anului. Dar când lucrăm pe computerele noastre pe tot parcursul zilei, chiar și pe o mașină virtuală, folosim doar resurse minime pentru o perioadă destul de mare de timp.

Un mediu mission-critical de companie necesită asigurarea unui risc redus pentru perioadele de nefuncționare. Ca atare, dispozitivele care pot ajuta la configurarea unui astfel de mediu pentru aplicațiile de afaceri sunt vitale. SSD-urile contribuie la atingerea acestui scop, dar, în cele din urmă, totul începe cu investiția într-o tehnologie care să fie potrivită și adecvată nevoilor specifice.

Unitățile introduse într-un server trebuie să reziste solicitărilor constante și cerințelor de performanță pentru o utilizare intensivă. Nu poaţi scoate pur și simplu un SSD dintr-un laptop și să te aștepţi ca acesta să funcționeze într-un centru de date, asa cum nici nu te așteapti ca un motor standard de mașină să propulseze un camion. Centrele de date au nevoie de unități care sunt la nivel enterprise și create special pentru a oferi performanțe predictibile la scară largă.
Ca orice decizie de business, luarea unei decizii precise de cumpărare trebuie făcută cu mare grijă. Alegeri mai bune și mai informate garantează o bună rentabilitate a investiției, iar cunoașterea caracteristicilor pe care trebuie să le căutați față de nevoile dvs. specifice, unice, este un pas în direcția corectă.

Kingston DC450R SSD

Prin seria de modele DC450R, Kingston pune la dispoziția centrelor de date SSD-uri pe interfață SATA dedicate utilizării pentru medii în care sunt utilizate cu preponderență aplicații cu aţiuni doar de citire. În mod specific, DC450R este proiectat cu cerințe QoS stricte, pentru a asigura consistența performanței pe o gamă largă de sarcini de lucru pentru citire intensivă și de citire în cache. SSD-urile Kingston DC450R sunt ideale pentru rețelele de livrare de conținut (Content Delivery Networks – CDN), aplicații pentru edge computing, precum și diverse arhitecturi SDS.

Bazându-se pe performanțele asigurate de 3D TLC NAND, Kingston DC450R se prezintă într-o gamă de capacități de la 480 GB până la 7,68 TB într-un factor de formă de 2,5”. Unitățile sunt estimate a funcționa la viteze de până la 560 MB/s la citire și 530 MB/s la scriere, iar pentru operațiunile de transfer, producătorul menționează că unitatea livrează până la 99K IOPS la citire și 28K IOPS la scriere cu latență mai mică de 500µs la citire și sub 2ms pentru scriere. Unitatea se ridică la nivelul de performanță corespunzător cerințelor de funcționare și fiabilitate 24/7, cu un TBW maxim de 2.823 TB. DC450R vine cu capacitatea SED (Self-Encrypting Drive) pentru o protecție suplimentară, care utilizează criptarea XTS-AES pe 256 de biți.

 

Kingston DC500 SSD

În cadrul seriei de SSD-uri DC500, Kingston prezintă modelul DC500R, centrat pe citire, și modelul DC500M, cu utilizare mixtă.

La fel ca DC450R, DC500R este un SSD extrem de optimizat conceput pentru un mediu de lucru centrat pe operațiuni de citire, permițând centrelor de date să selecteze SSD-uri adaptate sarcinilor de lucru fără a cheltui prea mult pe SSD-uri mai scumpe echipate cu funcţionalităţi ridicate la scriere. Oferă viteze I/O și timpi de răspuns (latență) pe care un centru de date le poate implementa cu încredere. Astfel se asigură niveluri ridicate de performanță pentru aplicațiile de lucru și pentru interfața cu utilizatorii. Acestea sunt de obicei definite de aplicații care necesită rezultate în timp real. Servirea unor cantități mari de date și furnizarea de rezultate dintr-o varietate de baze de date și aplicații bazate pe web evidenţiază performanța receptivă a lui DC500R.

Modelul DC500M este un SSD puternic conceput pentru un mediu de aplicații cu sarcini de lucru în care există un mix mai echilibrat de operații de citire și scriere. Oferă o rezistență mai mare la scriere într-o gamă largă de sarcini de lucru, menținând în același timp cerințele stricte de coerență a performanțelor proiectate pe toate SSD-urile Kingston pentru centrele de date. Centrele de date care găzduiesc baze de date și diverse aplicații bazate pe web pot valorifica performanța previzibilă a vitezelor I/O și a latenței controlând în același timp costurile infrastructurii.

SSD-urile din seria DC500 încorporează o protecție end-to-end a datelor pentru a garanta că toate datele utilizatorului transferate în SSD sunt protejate împotriva erorilor tranzacționale. DC500R și DC500M includ rotecţie PLP (power-loss protection) prin intermediul condensatori de putere și a firmware-ului. Acest lucru asigură faptul că, în caz de pierdere neașteptată a alimentării, datele aflate în proces de transfer sunt scrise în memoria Flash NAND. În plus, PLP asigură că tabela de mapare a unităților (FTL) este actualizată înainte ca alimentarea să fie scoasă din unitate. Aceste măsuri de protecție împotriva pierderii alimentării reduc șansele de pierdere a datelor și asigură faptul că unitatea va reinițializa cu succes la următoarea alimentare a sistemului.

În multe cazuri, efectuarea investiției corecte presupune exploatarea serviciului oferit de un expert în tehnologia informației (IT). Kingston Technology este un astfel de expert, asistând companiile în găsirea produselor de memorie și stocare, inclusiv SSD-uri, potrivite pentru mediul lor. Având o expertiză de peste 30 de ani, Kingston a ajutat companiile să devină mai eficiente, să își atingă obiectivele sau să se adapteze la schimbările pieței.

Acesta, oferă servicii gratuite de consiliere și asistență concepute pentru a elimina complexitatea configurării serverelor.

Te-ar mai putea interesa și
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică ridicată în stil eclectic și decorată cu zeități mitologice se vinde cu 1.140.000 de euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX. Imobilul este situat pe o......
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică şi optică
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică ...
Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat luni că, deşi China nu furnizează Rusiei arme şi muniţii, oferă ...
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
KORIKA, unul dintre cele mai apreciate branduri de produse cosmetice coreene din Europa, intră în magazinele Notino din ...
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii ...
Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un program de educație financiară de tip e-learning, ...