Studiu. Ce fel de jucarii prefera parintii din Romania

Parintii din Romania prefera sa investeasca in jocuri educative, atunci cand vine vorba despre cadourile micutilor, se arata intr-un studiu facut de Noriel - cel mai mare magazin de jucarii din Romania. Sondajul a fost facut online si la intrebari au raspuns 2.700 de persoane. 
Economica.net - mie, 27 ian. 2016, 14:26
Studiu. Ce fel de jucarii prefera parintii din Romania

Aproape toti parintii care intra intr-un magazin de jucarii sau pe un site de specialitate au dileme cand vine vorba despre cadourile pentru copii. Insa cei mai multi prefera sa achizitioneze jocuri educative, pe care le considera foarte utile in dezvoltarea personala a copilului. Este rezultatul unui studiu facut de Noriel, cel mai important jucator din domeniu, din Romania.

Cei mai multi parinti prefera jocurile educative, care sunt urmate in topul achizitiilor de jucariile de exterior, de papusi si masinute, se mai arata in acest studiu, la care au luat parte 2.700 de persoane. Dintre acestea, in jumatate dintre parinti au raspuns ca le cumpara jucarii copiilor in fiecare luna. In cele mai multe cazuri, parintii prefera puzzle-uri, jocurile de pictat si modelat sau cele cu cifre.

In ultimii ani, parintii sunt mult mai atenti la calitatea produsului, astfel ca tin cont mult mai des de brandul sub care este fabricat jucaria. Doar 20% dintre persoanele intervievate au raspuns ca nu se uita la marca produsului.

„Procesul prin care alegem un cadou s-a schimbat foarte mult in ultimii ani: suntem mai atenti la brand, utilitatea produsului, calitate si pret. Astfel, cei care cumpara o jucarie sau un cadou se informeaza inainte, indeosebi parintii, si cauta produse educative, care sa dezvolte anumite aptitudini, in funcţie de varsta si etapa de dezvoltare in care se afla copilul”, a declarat Cristian Constantinescu, CEO Noriel.

Cristian Constantinescu spune ca firma pe care o conduce a identificat inca de acum cativa ani acest trend, astfel ca investitiile in acest segment au fost intensificate. Din cele peste 2.000 de jucariile pe care Noriel le comercializeaza, mai mult de o treime sunt fabricate sub propriul brand, in unitatea de productie pe care o detine in Filipestii de Padure, judetul Prahova. Aici, se insista tot mai mult pe fabricarea de jocuri educative, de societate sau puzzle-uri, ca urmare a interesului tot mai ridicat pentru acest tip de jucarii.

Noriel este cel mai mare retailer de jucarii din Romania, iar cifra de afaceri a firmei a crescut de la un an la altul. Actionar majoritar al companiei este familia Constantinescu, iar fondul de investitii Axxess Capital detine pachetul minoritar.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...