1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Extern

SUA vor să restrângă vânzările de ţigări electronice pentru a-i proteja pe tineri

Autorităţile americane au decis joi să impună noi restricţii cu privire la vânzarea de ţigări electronice, populare în rândul adolescenţilor, în ideea de a preveni apariţia unei noi generaţii de dependenţi de nicotină, transmit AFP şi Reuters.

16 noi, 2018 | Agerpres

Agenţia Federală a Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) a precizat că va propune interzicerea vânzării pe Internet a ţigărilor electronice cu arome. Acestea nu vor mai fi disponibile la comercializare decât în magazine. De asemenea, FDA intenţionează să interzică vânzarea de ţigarete mentolate precum şi a ţigărilor aromate.

Aceste propuneri vor fi supuse unei perioade de consultări publice până în luna iunie 2019, înainte de a intra în vigoare.

Comisarul FDA, Scott Gottlieb, a subliniat că aceste măsuri sunt destinate să împiedice tinerii să continue să utilizeze ţigările electronice, care ar putea să îi determine să facă trecerea la ţigările tradiţionale.

"Nu vrem să lăsăm să apară un nou grup de potenţiali fumători, cu problemele de sănătate asociate", a spus Gottlieb.

Datele publicate joi de Agenţia Federală a Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) şi Centrul de Control şi Prevenite a Bolilor (CDC) arată o creştere cu 78% a liceenilor care declară că au utilizat ţigări electronice în ultimele 30 de zile, comparativ cu situaţia din anul trecut. În plus, peste trei milioane de liceeni, adică peste 20% din numărul total de liceeni din SUA, utilizează acest produs, împreună cu 570.000 de elevi din ciclul gimnazial.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO