Târgul Naţional Imobiliar: De la ce preţuri pornesc locuinţele din Capitală

Mai mult de 30.000 de unităţi locative scoase la vânzare sunt prezentate în acest sfârşit de săptămână la Târgul Naţional Imobiliar (TNI) care se deschide vineri la Palatul Parlamentului.
Economica.net - vin, 25 sept. 2015, 06:31
Târgul Naţional Imobiliar: De la ce preţuri pornesc locuinţele din Capitală

Potrivit organizatorilor, ala actuala ediţie a târgului participă 120 de companii de profil iar valoarea portofoliului imobiliar al evenimentului se ridică la 150 de milioane de euro.

‘Portofoliul expoziţiei este variat, cuprinzând oferte de locuinţe noi şi vechi, spaţii comerciale, terenuri din Bucureşti şi Ilfov, de pe litoral, Valea Prahovei, dar şi din celelalte zone ale ţării. Preţul minim pentru o proprietate ofertată în cadrul evenimentului este de 4.000 de euro pentru un teren intravilan de 780 mp situat în Breaza, iar preţul maxim este de 8,4 milioane de euro pentru un teren de 65.000 mp din Buşteni zona Piatra Arsa’, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Preţurile imobilelor din Capitală prezente exclusiv la TNI pornesc de la 17.500 de euro pentru o garsonieră de 25 de mp utili, situată în Sectorul 4 al Capitalei, între două artere principale: B-dul Alexandru Obregia (Metalurgiei) şi B-dul Constantin Brâncoveanu, în ansamblul Family Residence Poştalionului şi ajung până la 247.605 euro pentru un apartament de 5 camere, 142 mp utili situat în vecinătatea Complexului Mall din Calea Vitan, în ansamblul de locuinţe Vitan Residence 2.

Pe durata celor trei zile de eveniment (25-27 septembrie) vizitatorii TNI au acces la oferte speciale: discounturi în bani, reducerea avansului necesar rezervării, posibilitatea de a plăti în rate direct la dezvoltator, locuri de parcare cadou, vouchere de mobilier în valoare de 2.000 de euro, dar şi posibilitatea de a da la schimb locuinţă veche pentru o locuinţă noua plus diferenţa în bani ce poate fi achitată cash sau cu orice tip de credit: imobiliar, ipotecar sau Prima Casa.

Totodată, vizitatorii vor putea beneficia şi de consiliere financiară gratuită, buy-back imobiliar şi de conferinţe pe tema dezvoltării construcţiilor verzi, dar şi de prezenţa unor instituţii financiar- bancare precum: BCR, BRD- GSG şi Bancpost.

Nu în ultimul rând, la Pavilionul Green Homes organizat în cadrul Târgului Naţional Imobiliar se vor putea afla informaţii despre modul de finanţare a locuinţelor pentru a reduce costurile lunare.

Conform statisticilor BNR, volumul total de credite imobiliare acordate de bănci, inclusiv cele Prima Casă, a crescut în prima jumătate a anului 2015 cu un ritm de aproape 100%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, de la 2 la 4 miliarde de lei. În plus, numărul autorizaţiilor de construcţie pentru locuinte s-a apreciat în primele şapte luni ale anului cu 3,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 22.271, conform datelor transmise de Institutul National de Statistică (INS).

Programul de vizitare al Târgului este vineri şi sâmbătă, între orele 10,00 şi 19,00, iar duminică de la 10,00 la 16,00. Preţul unui bilet de intrare este 5 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...