1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

Extern

Telecom Italia ar putea face achiziţii în Europa

Grupul Telecom Italia SpA ar putea face achiziţii mai degrabă în Europa decât în Brazilia, unde intenţionează să investească în principal în creşterea acoperirii şi calităţii reţelei sale existente, a declarat directorul general, Marco Patuano, într-un interviu publicat luni în presa din Brazilia, transmite Reuters.

02 feb, 2015 | Agerpres

Războiul preţurilor existent între operatorii de telecomunicaţii din Europa încurajează consolidarea sectorului şi doar jucătorii care beneficiază de o poziţie financiară solidă vor putea să profite de acest lucru, a spus Patuano, într-un interviu acordat cotidianului Valor Economico.

El nu a dezvăluit, însă, care ar putea fi posibilele ţinte de achiziţii ale Telecom Italia.

Pe piaţa din Brazilia, Telecom Italia controlează un pachet de 67% din acţiunile TIM Participacoes SA, al doilea mare operator de telefonie mobilă.

'Cele două companii au analizat posibilitatea unei combinări cu un rival brazilian, iar până acum nu s-a ajuns încă la un acord, a spus Marco Patuano. O fuziune sau achiziţie în Brazilia 'ar implica un grad de complexitate care ar fi greu compatibil cu stilul de guvernanţă corporatistă al Telecom Italia', a apreciat Marco Patuano.

Reuters a informat, luna trecută, că operatorul brazilian Grupo Oi şi filialele din Brazilia ale companiilor de telefonie America Movil SAB (Mexic) şi Telefonica SA (Spania) ar putea lansa în scurt timp o ofertă pentru TIM Participacoes. Anul trecut, Grupo Oi a angajat banca de investiţii Grupo BTG Pactual să pregătească o eventuală ofertă. Însă, Marco Patuano a reafirmat că Tim Participacoes nu este de vânzare.

Potrivit analiştilor, Oi nu are puterea financiară de a prelua o parte din TIM, companie cu o capitalizare bursieră de şapte ori mai mare decât a sa. De asemenea, operatorul brazilian are datorii de peste 46 miliarde de reais (15 miliarde de euro) care îl fac cel mai îndatorat grup brazilian de telecomunicaţii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO