1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Finanţe şi bănci

Teodorovici, despre declaraţia 600: Toţi contribuabilii sunt asiguraţi la sănătate. Până la 25 martie vom simplifica mecanismul

Toţi contribuabilii sunt asiguraţi medical, dă asigurări ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, referitor la Formularul 600. El subliniază totodată că, până la 25 martie, la nivelul Guvernului, se va face un act normativ care va schimba mecanismul ”într-unul foarte simplu”.

10 feb, 2018 | ECONOMICA.net

"Atunci când la nivelul Guvernului se declară un lucru, se anunţă foarte clar – cum a fost cazul acestui formular - amânarea lui şi lăsarea acelei date de 25 martie, adică nemodificată, înseamnă că Guvernul se încadrează perfect în ce are astăzi ca şi obligaţii. Cu alte cuvinte, acele discuţii că am amânat termenul, dar am uitat să amânăm termenul de plată, 25 martie, este o eroare şi cineva o tot rostogoleşte. În al doilea rând, toţi contribuabilii sunt asiguraţi din punct de vedere medical, pentru că se şi află în cele 90 de zile, din punct de vedere legal, între ultima plată din anul trecut şi data la care ar trebui să facă următoarea plată, adică 25 martie. Data până la care noi la nivelul Guvernului venim cu un act normativ care ne va schimba mecanismul într-unul foarte simplu”, a spus Teodorovici, la postul de televiziune Antena 3, transmite News.ro.

Ministrul spune că va fi o schimbare radicalăl în bine.

”Noul formular va fi unic, din cele cinci câte au astăzi persoanele fizice. Vom vedea care va fi cel mai corect termen de depunere, pentru ca oamenii să aibă timp, în special din punct de vedere online. Va fi pe estimare şi nu pe realizat, cum era până acum”, a adăugat Teodorovici.

În al doilea rând, spune ministrul, cei care au depus nu trebuie să o mai facă încă o dată decât dacă sumele declarate până în prezent sunt mai mari decât estimările pe acest an.

”Toţi îşi păstrează calitatea de asigurat medical nu-şi pierde nimeni această calitate. Şi vor fi şi alte puncte utile”, a declarat ministrul de Finanţe.

Citeşte pe larg, aici.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO